12 unități administrativ-teritoriale din Bistrița-Năsăud vor primi ajutoare de urgență de la Guvern

Municipiul Bistrița și alte 11 unități administrativ-teritoriale din Bistrița-Năsăud vor primi ajutoare de urgență de la Guvern pentru a reface infrastructura locală afectată de fenomenele hidrometeorologice. 

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrație Publice a anunțat că Guvernul a aprobat acordarea unor ajutoare de urgență în valoare de 108,67 de milioane de lei pentru unităţi administrativ-teritoriale din 25 de judeţe afectate de calamităţile naturale produse în perioada martie-iulie 2018.

Creşterile semnificative de niveluri şi debite pe unele cursuri de apă, caracterul torenţial al ploilor și topirea zăpezii au produs inundaţii şi pagube materiale pe raza teritorială a unor localităţi din judeţele Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

În ceea ce privește județul Bistrița-Năsăud, potrivit Instituției Prefectului, ajutoarele de urgență de la Guvern vor ajunge în mai multe comune.

În urma pagubelor produse în luna iunie în județul Bistrița-Năsăud, din cauza condițiilor hidrometeorologice, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud au întocmit documentația pentru un proiect de Hotărâre de Guvern privind alocarea unei sume din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, în vederea refacerii infrastructurii afectate pentru municipiul Bistrița și 11 comune, respectiv: Budacu de Jos, Căianu Mic, Chiochis, Dumitrita, Lunca Ilvei, Mărișelu, Negrilești, Rodna, Runcu Salvei, Spermezeu, Șieuț” au declarat reprezentanții Prefecturii Bistrița-Năsăud pentru Realitatea de Bistrița-Năsăud.

Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrație Publice, ajutoarele de urgenţă vor fi utilizate pentru realizarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale, iar sumele necesare fiecărei localităţi au fost solicitate de către autorităţile publice locale din cele 25 de judeţe şi vor fi asigurate din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018.

În plus, în ceea ce privește pagubele privind locuințele, Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Bistrița-Năsăud va face anchete sociale și va transmite datele Ministerului Muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.