20 de specialiști în sistemul de sănătate din Bistrița se mută în casă nouă. Au primit cheile noilor locuințe ANL (FOTO/VIDEO)

20 de tineri specialiști din sistemul de sănătate, care își desfășoară activitatea medicală la Bistrița, au primit, marți, cheile noilor locuințe din blocul de pe strada Prundului, construit recent prin intermediul Agenției Naționale pentru Locuințe. 18 dintre chiriași activează în sistemul public de sănătate, în vreme ce doi dintre ei muncesc în cel privat.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, alături de vicepreședintele instituției, Ioan Țintean, și de managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, au înmânat cheile chiriașilor. Înainte de a striga numele celor care se vor muta în casă nouă, părintele protopop Alexandru Vidican a oficiat o slujbă religioasă de sfințire a noului bloc.

În ceea ce privește repartizarea unei astfel de locuințe, potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, criteriul principal de care s-a ținut cont a fost acela ca solicitantul să fie angajat în sistemul de sănătate din municipiul Bistrița. În plus, solicitații nu au avut voie să dețină o altă locuință în proprietate în oraș.

Am pornit în urmă cu trei ani de zile de la niște grajduri  și am ajuns la ceea ce se vede aici. Este mai mult decât frumos. După ce vor fi finalizate și celelalte etape ale investiției, cred că va fi o zonă cu totul spectaculoasă. Este o zonă frumoasă, pe malul apei. Mai bine de atât nu putea fi aleasă”, a spus managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

Astfel, printre cei care au primit cheile unei locuințe ANL se numără:

  • dr. Andrei Farcaș-Rotariu – medic spe­cia­list neu­ro­chi­rur­gie;
  • dr. Mihaela Ioana Albu – medic spe­cia­list chi­rur­gie plas­ti­ca-micro­chi­rur­gie recon­struc­ti­vă;
  • dr. Radu Claudiu Elisei – medic spe­cia­list chi­rur­gie gene­ra­lă;
  • dr. Maria-Pau­la Bîn­dea­nu – medic spe­cia­list ATI;
  • dr. Veronica Morari – medic spe­cia­list ATI;
  • dr. Andrei Vârciu – medic specialist gastroenterologie;
  • dr. Tăna­se Timiș — medic spe­cia­list onco­lo­gie;
  • dr. Anca Maria Tudor – medic specialist pedia­trie;
  • dr. Alice Gabriela Iftime – medic specialist pedia­trie.

Întreaga listă poate fi consultată mai jos:

Unul dintre medicii care a primit o locuință în blocul ANL de pe strada Prundului este și dr. Mihaela Ioana Albu – medic spe­cia­list chi­rur­gie plas­ti­ca-micro­chi­rur­gie recon­struc­ti­vă, care susține că Bistrița reprezintă deja acasă și nu s-a gândit să mai plece din oraș. ”Când am ajuns eu la Bistrița, Secția de Chirurgie era în construcție. M-am gândit că e un spital de viitor. Consider că poți să îți faci meseria într-o unitate unde ai aparatura și condițiile necesare pentru a profesa. Acum, după trei ani, pot spune că s-a achiziționat tot ce am avut nevoie. Există condiții atât pe secție, cât și la blocul operator ca să ne desfășurăm activitatea civilizat pentru a putea face performanță. Nu ne-am propus să mai plecăm din Bistrița. Ne-am stabilit aici și ne place”, a declarat dr. Mihaela Ioana Albu.

Blocul ANL de pe strada Prundului din Bistrița are 24 de apartamente cu una și două camere, iar investiția s-a ridicat la circa 3 milioane de lei. În apropierea acestuia se va mai construi încă un bloc, tot cu 24 de unități locative, acesta urmând să fie destinat tinerilor speciliaști din administrația publică locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.