Un contract în valoare de 4,5 milioane de lei, care prevede construirea unui nou sediul pentru Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud, a fost semnat, joi, investiția urmând să fie suportată din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. 

Potrivit președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului deservește circa 16.000 de cetățeni din județ. ”Sunt sute de cetăţeni care sunt prezenţi în fiecare zi în această instituţie, în relaţiile directe cu asistenţi maternali, oameni care au nevoie de asistenţă şi avize de la diferite comisii de specialitate, care funcţionează în cadrul acestei direcţii. Ea funcţionează într-un spaţiu impropriu pe Sucevei, într-o clădire gândită ca un cămin pentru bolnavii de Alzheimer, care nu are facilităţile necesare. E şi singura instituţie din subordinea noastră care nu a primit casă nouă. Centrul Judeţean pentru Cultură, Complexul Muzeal, Biblioteca, toţi sunt în momentul de faţă în case noi, cu toate facilităţile de care are nevoie o instituţie publică”, preciza președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, în momentul în care a venit cu propunerea de amenajarea a unui nou sediu pentru DGASPC B-N.

Noul sediu va fi construit pe strada Horea, acolo unde a funcționat internatul Liceului Tehnologic Forestier, care are trei nivele și o suprafață de 2.538 m². La finalul contractului va rezulta un corp de clădire P+2 etaje, care va conține 58 de birouri, 5 arhive, două săli de ședințe, două cabinete medicale, trei oficii, șase depozite/magazii, lift, central termică proprie, grupuri sanitare.

DGASPC

Astăzi am semnat contractul de lucrări pentru construcția unui nou sediu pentru Direcțiia Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Bistrița-Năsăud!Este o investiție în valoare de 4,5 milioane de lei asigurați din bugetul Consiliului Județean, menită să deservească peste 16.000 de oameni din județul nostru, aflați în situații delicate. Clădirea va fi amenajată pe Strada Horea Nr. 20 din Municipiul Bistrița (clădirea fostului internat al Grupului Școlar Forestier Bistrița). La finalul contractului va rezulta un corp de clădire P+2 etaje și va conține:- 58 birouri;- 5 arhive;- Două săli de ședințe;- Două cabinete medicale;- 3 oficii;- 6 depozite/magazii;- Lift, central termică proprie, grupuri sanitare, etc. #FapteNuVorbe#DezvoltămBistrițaNăsăud

Publicată de Emil Radu Moldovan pe Joi, 6 Septembrie 2018

Termenul de execuție este de 12 luni, constructor fiind compania SC Record SRL Bistrița.

În actualul sediu, cel de pe strada Sucevei, trebuia să funcționeze un centru destinat bolnavilor de Alzheimer, însă în anul 2010, când a fost finalizată construcția, autoritățile nu au reușit să mai găsească resurse financiare pentru dotarea saloanelor.