A început cea de-a IX-a ediție a Zilelor Medicale Bistrițene (FOTO)

 

Colegiul Medicilor Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, organizează cea de-a IX-a ediție a conferinței județene ”Zilele Medicale Bistrițene”, manifestare deja cu tradiție în rândul reprezentanților sistemului medical județean.

Evenimentul se desfășoară timp de trei zile, în perioada 17-19 aprilie, la Hotelul Ozana de pe Calea Moldovei din Bistrița și se adresează tuturor medicilor din județ.

Deschiderea oficială a conferinței a avut loc miercuri, la eveniment participând  reprezentanți ai instituțiilor publice din județ, printre care prefectul Ovidiu Victor Frenț, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Vasile Puica, dar și reprezentanți ai sistemului sanitar din județ, printre care directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, dr. Gabriela Deak, președintele Colegiului Medicilor Dentiști Bistrița-Năsăud, dr. Marius Pop, directorul Direcției de Sănătate Publică, dr. Anca Andrițoiu și președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Camelia Ilișuan.

Potrivit președintelui Colegiului Medicilor Bistrița-Năsăud, dr. Dănuț Cocoi, anul acesta s-a înregistrat un număr record de participanți – 470. În deschiderea evenimentului, dr. Dănuț Cocoi s-a adresat participanților, oferindu-le câteva informații despre programul ediției din acest an.

”În urmă cu aproximativ 10 ani am avut o întâlnire și atunci am vrut să trag un semnal de alarmă despre condiția medicilului în România. Semnalul nostru de alarmă a rămas fără ecou. Atunci am propus și voi ați aprobat ca această adunare generală anuală a medicilor să fie legată de conferințe cu profil medical. Așa a început totul … ”, a spus dr. Dănuț Cocoi.

De asemenea, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Vasile Puica, a prezentat o parte din investițiile realizate cu sprijinul CJ B-N la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Lucrările ediției din acest an acoperă o paletă largă de specialități, adresându-se atât medicilor, cât și asistenților medicali. Potrivit programului, vor fi abordate teme medicale din specialități precum Urologie, Cardiologie, Chirurgie, Diabet, Ortopedie, Gastroenterolorgie.

Noutatea din acest an este dată de faptul că medici care își desfășoară activitatea la Spitalul Județean de Urgenă Bistrița vor prezenta o sesiune de lucrări cu cazuri clinice la care au intervenit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.