Cea de-a V-a ediție a Târgului de Purici, organizat de către Clubul Lions Bistrița în vederea strângerii de fonduri pentru susținerea unor proiecte umanitare, se va desfășura săptămâna viitoare în cortul special amenajat în acest sens din zona centrală a orașului. Târgul va avea două etape, una în care se vor putea face donații și una în care se vor scoate la vânzare produsele donate.

Anul acesta, organizatorii promit produse mai de calitate față de edițiile precedente. ”Față de anul trecut, și la târgul din Austria s-a simțit o creștere a calității produselor. S-au adus lucruri mai noi, atât obiecte de îmbrăcăminte, vestimentație, încălțăminte, articole sportive, electrocasnice, electronice, parte de menaj, tot felul de decorațiuni interioare, pentru Crăciun, lucruri pentru copilași – puzzel-uri, plușuri, jucării creative. Toate mai noi, mai bune calitativ. S-a simțit și la târgul de la Sankt Pölten. Cei de acolo au avut anul acesta un record de vânzări – 101.000 euro vânzări. Este prima dată când trec de pragul de peste 100.000 de euro în două zile. Este impresionant ce se întâmplă acolo și cel mai bine pentru noi este că a început să devină impresionant și ceea ce se întâmplă aici la Bistrița. Oamenii deja așteaptă, ne întreabă, ne trimit mesaje. Unii dintre ei sunt interesați de produse pentru cumpărare, alții interesați să doneze lucruri” a declarat Alexandru Mureșan – președintele Clubului Lions Bistrița, organizatorul evenimentului.

Targul de Purici 2018- editia a V-a

A V-a editie a Targului de Purici este din ce in ce mai aproape. Ne dorim o editie mai buna decat celelalte si fiecare dintre dumneavoastra poate fi parte. Va asteptam cu drag alaturi de noi!

Publicată de Targul de Purici – Clubul Lions Bistrita pe Joi, 11 Octombrie 2018

Totodată, înainte de deschiderea ediției din acest an, organizatorii invită ONG-urile să aleagă produse pentru cei pentru care militează. ”O particularitate a Târgului de Purici de la Bistrița este aceea ca înainte să înceapă târgul efectiv, în momentul sortării, anumite ONG-uri sunt invitate să își aleagă lucruri pentru cei pentru care ele funcționează. De exemplu Preventoriul de la Ilișua, fostul Preventoriu TBC. Cei de acolo vin și își aleg începând de la jucării, obiecte de vestimentație pentru copii, încălțăminte, aticole sportive, tot ce consideră ei că au nevoie pentru a îmbunătăți viața copilașilor de acolo. Iarăși un lucru foarte important. Anul acesta, colegii din Sankt Pölten au adunat niste materiale special pentru ei și susțin în felul acesta partea didactică. Au trimis un palet de materiale pentru copii – caiete, creioane de colorat și tot felul de alte ustensile de care au nevoie” a mai adăugat Alexandru Mureșan.

Cei interesați să contribuie la ediția cu numărul cinci vor putea face donații în perioada 22 – 25 octombrie, între orele 10:00 – 18:00. Vânzările se vor efectua în perioada 26 – 28 octombrie conform programului:

  • 26 și 27 octombrie – între orele 10:00 – 18:00;
  • 28 octombrie – între orele 10:00 – 14:00.

La Bistrița, prima ediție a Târgului de Purici a avut loc în anul 2014, fiind organizată cu scopul de a strânge fonduri pentru a ajuta comunitatea locală prin diverse proiecte.