Un tânăr din județul Giurgiu este cercetat de polițiștii bistrițeni după ce, dumincă seara, a furat autoturismul unei rude, originară din același județ, în timp ce ambii se aflau pe raza municipiului Bistrița. Pe lângă faptul că a luat mașina fără să aibă acordul proprietarului, în condițiile în care tânărul giurgiuvean avea permisul suspendat, acesta a produs și un accident de circulație. 

 

Poliţiştii bistrițeni au fost sesizaţi, luni, de către un bărbat în vârstă de 37 de ani, din județul Giurgiu, despre faptul că în seara zilei de 23 iunie a.c. un tânăr în vârstă de 26 de ani, tot din județul Giurgiu, i-ar fi sustras autoturismul ce se afla parcat, cu cheile în contact, în curtea unui imobil situat pe raza municipiului Bistriţa.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că tânărul suspectat de sustragerea autoturismului, rudă cu persoana vătămată, profitând de lipsa pentru o perioadă scurtă de timp a proprietarului, ar fi sustras autoturismul cu scopul de a-l folosi pe nedrept şi l-ar fi condus pe o stradă din municipiu, deşi avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Acesta a pierdut controlul volanului, intrând în coliziune cu un autovehicul care era condus regulamentar, ulterior ajungând în şanţul din partea stângă a drumului, din accident rezultând doar pagube materiale. Până la sosirea echipajelor de poliţie,  tânărul din Giurgiu a părăsit locul accidentului„, a declarat Diana Pintea, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință și anchetează cazul.