Un accident tragic a avut loc în localitatea bistrițeană Tureac în urmă cu circa o oră, unde un bărbat și-a pierdut viața, după ce a fost accidentat de o căruță. Totul s-a petrecut din cauza unui șofer băut, care se afla la volanul unui tractor, autovehicul de care era atașată căruța.

 

Accidentul s-a petrecut în curtea unui imobil din Tureac, în jurul orei 20.00. Victima este un bărbat în vârstă de 59 de ani.

Conform primelor verificări efectuate de polițiștii Secției 2 Prundu Bîrgăului la fața locului, se pare că victima se afla într-o căruță atașată la un tractor care era manevrat cu spatele, de către un alt bărbat de 59 de ani, din aceeași localitate, iar la un moment dat s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut, fiind astfel accidentat de atelaj.

La fața locului au intervenit un echipaj de prim ajutor și o autospecială cu apă și spumă. Echipajul de prim ajutor SMURD de la GIS Prundu Bârgaului a găsit victima din Tureac în stop cardiorespirator și a fost aplicat protocolul de resuscitare. Bărbatul nu a rezistat și a decedat în jurul orei 21.30.

Șoferul tractorului a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, iar valoarea indicată a fost de 0,32mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc tragicul eveniment, în cadrul unui dosar penal deschis pentru ucidere din culpă.