În ultimele 24 de ore, polițiștii secțiilor de poliție rurale, dar și cei ai structurilor județene au organizat și desfășurat acțiuni pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, de către agenți economici, organizatori de evenimente și cetățeni în zonele aglomerate.  Acțiunile au fost desfășurate și în scopul asigurării respectării normelor legale incidente domeniului și menținerii unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

 

Astfel, au fost efectuate controale pentru verificarea modul de respectare a măsurilor dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică, de către persoanele aflate în izolare/carantină. În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale au fost verificate 597 de persoane față de care a fost dispusă măsura izolării și 251 de persoane plasate în carantină la domiciliu.

De asemenea, au mai fost legitimate 243 de persoane, au fost oprite pentru verificări 117 autovehicule și efectuate controale la 66 de societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate ieri, au fost aplicate 80 de sancțiuni, în valoare totală de aproape 25.000 de lei. Din totalul acestora, 25 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020, celelalte fiind pentru abateri la regimul rutier sau privind încălcarea unor norme de conviețuire socială.

La activitățile desfășurate au participat, alături de polițiști și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud polițiști locali, precum și specialiști din cadrul I.T.M. și D.S.P. Bistrița-Năsăud, fiind folosite dispozitive pentru verificarea certificatelor electronice.

 

 

 

 

 

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud