Asociaţia Autism Europa Bistriţa organizează marți, 2 aprilie, când peste tot în lume se marchează Ziua Internaţioală de Conştientizare a Autismului, o serie de activități pentru a atrage atenția asupra autismului, o tulburare complexă de dezvoltare ce afectează, potrivit ultimelor statistici, unul din 60 de copii.

Președintele Asociației Autism Europa, Ana Dragu, precizează că ”judeţul Bistriţa-Năsăud îşi va aduce contribuţia la marcarea acestei zile prin manifestările organizate de Asociaţia Autism Europa Bistriţa – Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism „Micul Prinţ”, în parteneriat cu Complexul Muzeal Bistria-Năsăud, Inspectoratul Județean de Poliție și Shevalet”.

Astfel, în program au fost cuprinse diverse activități:

1. Campanie antibullying cu focus pe discriminarea copiilor diagnosticați cu autism – în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție – ora 14:00.

2. Parada meseriilor – un eveniment de susținere comunitară cu două obiective: (ora 15:00)

  • predarea in vivo a meseriilor din comunitate;
  • familiile persoanelor cu dizabilități nu sunt familii de ”asistați sociali” așa cum greșit se vehiculează. Ne dorim conștientizarea faptului că tulburările din spectrul autist afectează familiile în egală măsură, astfel de cazuri pot apărea atât în familia unui medic cât și în familia unui șomer. Toți cei afectați au nevoie de servicii sociale și terapeutice, la rândul lor fiind membrii ai comunității cu drepturi depline. Featuring: părinț[email protected] copiilor diagnosticați cu autism din Bistrița.

3. Expoziție și licitație de tablouri pictate de beneficiarii Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț. În parteneriat cu Shevalet (ora 16:30).

4. Concert Alexa Dragu & Cristian Lepădatu, ora 17:30.

Evenimentele vor avea loc în incinta Complexului Muzeal Județean.