Adolescentul de 16 ani care, în urmă cu două zile, a amenințat cu un cuțit o vânzătoare dintr-un magazin din Bistrița, a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile, anunță IPJ Bistrița-Năsăud.

 

Polițiștii l-au identificat joi pe adolescentul de 16 ca fiind autorul tentativei de tâlhărie. Acesta a fost dus la audieri, iar mai apoi a fost reținut. Tânărul a fost prezentat instanței, vineri, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, însă judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Bistrița a dispus ca acesta să rămână în arest la domiciliu.

Față  de tânărul de 16 ani, cercetat pentru tentativă la infractiunea de tâlhărie calificată, instanța a dispus măsura arestului la domiciliu„, a transmis Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Adolescentul este elev în clasa a X-a la Colegiului Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, unul dintre cele mai bine cotate licee din municipiu, dar și din județ. Conducerea școlii a activat comisia de disciplină și a informat Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, care vor lua măsuri în funcție de soluția dată de instituțiile competente de anchetă.