Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, susține că a solicitat informații despre costurile privind organizarea alegerilor prezidențiale din data de 10 noiembrie, iar suma este una extrem de importantă, de 150 de milioane de euro. În opinia deputatului, ”această sumă ar trebui să ne responsabilizeze pe toți”. 

Cristina Iurișniți a vorbit vineri, într-o conferință de presă susținută la Bistrița, despre organizarea alegerilor prezidențiale din această lună, precizând că acest scrutin electoral vine cu un set de măsuri care erau absolut necesare, ținând cont de problemele care au fost înregistrate la precedentele alegeri. În opinia deputatului USR, deși costurile implementării măsurilor au fost mari, ele trebuiau duse la îndeplinire pentru a se asigura condițiile necesare exercitării unui drept fundamental al cetățeanului – cel de vot.

Anul acesta este un an al schimbării din mai multe puncte de vedere. După 5 ani avem o dublare a numărului de secții de vot din Diaspora. Avem 835 de secții de votare, avem 3 zile de vot, astăzi fiind prima zi. Vineri, sâmbătă, duminică, cei aflați în afara țării pot să voteze fără probleme. A fost dramatic ce s-a întâmplat și la europarlamentare și la prezidențialele de acum 5 ani, din 2014. Toate aceste măsuri sunt de bun simț până la urmă”, a spus Cristina Iurișniți, care a mai adăugat că suma alocată organizării alegerilor este de 150 de milioane de euro.

”M-am interesat puțin și am văzut că avem niște costuri destul de importante – 150 de milioane de euro, din care 50 de milioane pentru gestionarea secțiilor din străinătate și 100 de milioane pentru votul din România, tot ce înseamnă logistica votului din România. Această sumă eu cred că ar trebui să ne responsabilizeze pe toți”, a mai adăugat Iurișniți.

La rândul său, și președintele USR Bistrița, Călin Stan, a afirmat că în opinia sa, suma de 150 de milioane de euro face ca alegerile prezidențiale din acest an să fie ”cele mai costisitoare din istoria României”, iar ar trebui să îi determine pe cetățeni ”să fie responsabili și să iasă la vot. Dreptul de a vota este câștigat de fiecare cetățean și trebuie să își asume acest drept și să îl exercite cu înceredere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.