Încă două persoane din Bistrița-Năsăud au fost confirmate cu coronavirus. În acest mometn totalul ajungând la 3. Peste 100 de persoane sunt în carantină, iar alte peste 500 sunt în izolare la domiciliu.

Conform informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, în județul nostru sunt la această oră:
– 3 persoane confirmate cu Coronavirus

Ultimele două persoane confirmate pozitiv cu Coronavirus sunt un bărbat și o femeie, ambii de 36 de ani. Au călătorit împreună din sudul Italiei, zona Calabria, cu mașina personală, iar din momentul în care au intrat în România, 13 martie a.c., au fost escortați de poliție în convoi la un centru de carantină, neintrând în contact cu alte persoane. Ambii sunt asimptomatici și au fost transferați noaptea trecută conform procedurilor de către un echipaj CBRN la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Alte 106 persoane în carantină, iar 508 persoane în izolare la domiciliu.

De la ultima raportare, de ieri, 18.03, mai sunt încă 34 rezultate negative, iar 13 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu. Totodată pentru alte 102 probe sunte așteptate rezultatele.
Situația este în dinamică.

Pentru date actualizate în timp real despre țările vizate, accesați link-ul http://www.cnscbt.ro/), respectiv „Lista regiunilor și localităților din zona roșie și zona galbenă cu transmitere a COVID-19”.
Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde, unde cetăţenii pot primi informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19.
Programul de funcţionare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 şi 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.
Românii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii să apeleze linia TELVERDE. 
De asemenea, puteți apela și numerele de permanență ale Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud: 0263217337 și 0263217309 – telefoanele la care cetățenii care se întorc din străinătate în județul Bistrița-Năsăud pot primi lămuriri legate de transport/izolare/carantinare, după caz„, a transmis Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.