Alianța pentru Bistrița-Năsăud va intra în cursa electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie, cu liste comune de candidați în aproape toate unitățile administrativ-teritoriale din județ. De asemenea, lista va fi comună și pentru Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

 

Astfel, în municipiul Bistrița și în celelalte 3 orașe – Beclean, Năsăud, Sângeorz- Băi – precum și în alte 47 UAT-uri,  cele trei formațiuni politice care formează Alianța pentru Bistrița-Năsăud vor depune candidaturi pentru consiliile locale, pe liste comune, iar în alte 5 se va candida pe liste separate.

„Este vorba despre următoarele UAT-uri: Bistriţa Bârgăului, Braniştea, Budacu de Jos, Budeşti, Căianu Mic, Cetate, Ciceu – Giurgeşti, Chiuza, Coşbuc, Dumitriţa, Feldru, Galaţii Bistriţei, Poiana Ilvei, Josenii Bârgăului, Ilva Mare, Ilva Mică, Lechinţa, Leşu, Livezile, Lunca Ilvei, Matei, Măgura Ilvei, Mărişelu, Miceştii de Câmpie, Milaş, Monor, Nimigea, Nuşeni, Parva, Petru Rareş, Prundu Bârgăului, Rodna, Romuli, Rebrișoara, Sânmihaiu de Câmpie, Silivaşu de Câmpie, Spermezeu, Şieu – Măgheruş, Şieu – Odorhei, Şieuţ, Şintereag, Târlişua, Teaca, Telciu, Tiha Bârgăului, Uriu, Zagra.
Doar în 5 comune, precum Dumitra, Maieru, Negrilești, Salva și Șieu, se va candida pe liste separate la Consiliul Local, iar candidatul pentru Primăria UAT-ului va fi susținut de către Alianță”, se arată într-un comunicat al alianței.

De asemenea, Alianța pentru Bistrița-Năsăud a mai anunțat că au fost validate și candidaturile din partea PSD pentru funcțiile de primar al comunelor Josenii Bârgăului și Matei. Este vorba despre Vrâncean Nicolae, care va candida pentru un nou mandat în fruntea comunei Josenii Bârgăului și Darlaczi Dănilăactualul viceprimar al comunei Matei, care va candida pentru funcția de primar.

În perioada următoare, vor fi anunțate și deciziile cu privire la candidaturile din celelalte UAT-uri.