Alianța pentru Bistrița-Năsăud, formată din PSD, ALDE și Pro România, și-a anunțat candidații la alegerile locale din 27 septembrie. Totodată, a fost prezentat semnul electoral al alianței, care va apărea pe buletinele de vot.

 

Potrivit înțelegerii parafate la începutul acestui an de cele trei formațiuni politice bistrițene, acolo unde unul dintre partidele membre ale alianței are primar în exercițiu, acesta va fi susținut pentru candidatura în vederea obținerii unui nou mandat în funcție. În 2016, PSD a câștigat Consiliul Județean și 39 de primării, iar ALDE – 7.

Astfel, liderul PSD Bistrița-Năsăud și totodată președinte al Consiliului Județean, Radu Moldovan, și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat în această funcție, despre care spune că va fi ultimul.

În ceea ce privește candidaturile pentru funcțiile de primari ai UAT-urilor din județ, majoritatea au fost stabilite: Au mai rămas de desemnat candidații  pentru comunele Ciceu Mihăiești, Josenii Bârgăului, Matei, Rebra, Runcu Salvei, Șanț și Urmeniș.

Potrivit lui Radu Moldovan, acolo unde PSD are primari în funcție , iar aceștia nu au decis dacă vor mai candida sau nu, vor fi efectuate noi sondaje.

Lista candidaților PSD și ALDE la alegerile locale, pentru

Alianța pentru Bistrița-Năsăud

Nr. Funcție Candidat
1 Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud Emil Radu Moldovan

PSD

Nr. Orașe Candidat
1 Bistriţa Niculae Cristian

PSD

2 Beclean Moldovan Nicolae

PSD

3 Năsăud Romocea Mircea

PSD

4 Sg. Băi Suciu Vasile Daniel

PSD

Nr. Comune Candidat
5 Bistriţa Bârgăului Laba Vasile

PSD

6 Braniştea Sasarman Cornel

PSD

7 Budacu de Jos Simionca Sandu

PSD

8 Budeşti Codrea Vasile

PSD

9 Căianu Mic Știr Paul

PSD

10 Cetate Moldovan Daniel

PSD

11 Ciceu – Giurgeşti Iuga Vasile

PSD

12 Chiochiş Pop Vladut

PSD

13 Chiuza Bradea Grigore

PSD

14 Coşbuc Pavelea Ioan

PSD

15 Dumitra Balajan Gheorghe

ALDE

16 Dumitriţa Uchrenciuc Ilie

PSD

17 Feldru Opriș Ioan

PSD

18 Galaţii Bistriţei Vermesan Vasile

PSD

19 Ilva Mare Alexandru Anca

PSD

20 Ilva Mică Horea Aurel

PSD

21 Lechinţa Romeo Florian

PSD

22 Leşu Pop Ioan

PSD

23 Livezile Simionca Traian

ALDE

24 Lunca Ilvei Grustior Marian

PRO România

25 Maieru Bors Vasile

PSD

26 Măgura Ilvei Valer Avram

PSD

27 Mărişelu Petrut Horea

PSD

28 Miceştii de Câmpie Beldean Nicolae

PRO România

29 Milaş Iosif Gabor

PSD

30 Monor Cira Ioan

PSD

31 Negrileşti Costin Dumitru

PSD

32 Nimigea Runcan Mircea

PSD

33 Nuşeni Balint Laszlo

PRO România

34 Parva Strugari Ioan

PSD

35 Petru Rareş Cocos Vasile

PSD

36 Poiana Ilvei Scridonesi Ioan

PSD

37 Prundu Bârgăului Crisan Doru

PSD

38 Rebrişoara Moldovan Niculae

PSD

39 Rodna Grapini Valentin

PSD

40 Romuli Monița Ioan

ALDE

41 Salva Onul Gheorghe

PSD

42 Sânmihaiu de Câmpie Mate Ioan

ALDE

43 Silivaşu de Câmpie Camarasan Ioan

ALDE

44 Spermezeu Cristea Viorel

PRO România

45 Şieu Cifor Tinis Ioan

ALDE

46 Şieu – Măgheruş Hojdea Ioan

PSD

47 Şieu – Odorhei Sfintean Sorin

PSD

48 Şieuţ Ivan Mihai

PSD

49 Şintereag Bob Ioan

PSD

50 Târlişua Purja Axente

PSD

51 Teaca Muntean Iustian

PSD

52 Telciu Muresan Sever

ALDE

53 Tiha Bârgăului Sut Vasile

PSD

54 Uriu Spermezan Radu

PSD

55 Zagra Buscoiu Nicolae

PSD

Cele trei formațiuni politice vor trebui să decidă în perioada următoare în ce localități vor merge pe liste comune la consiliile locale.

„Împreună cu colegii mei din Consiliul de Coordonare a Alianței, până la finele săptămânii în curs, vom avea discuții cu toate cele 62 de organizații teritoriale și vom stabili cum vom cadida în fiecare UAT. Dorința noastră este de a candida pe liste comune în cât mai multe localități, dar având în spate experiența unor alte alianțe – știu că sunt comunități cu specific local – îi vom consulta pe colegii noștri din conducerea organizațiilor locale și împreună cu ei vom lua o decizie. Dorina este însă ca în cât mai multe localități să depunem liste comune ale Alianței”, a spus Radu Moldovan, liderul PSD Bistrița-Năsăud.

În ceea ce privește propira candidatură la șefia Consiliului Județean Bistrița-Năsăud pentru un al treilea mandat, Radu Moldovan susține că aceasta va fi ultima candidatură pentru această funcție.

„Sunt încrezător şi optimist că această Alianţă va fi câştigătoare, nu vreau să fiu considerat lipsit de modestie. Aştept cu mare interes să văd contracandidaţii care vor fi desemnaţi de partidele politice, dar cred că am o şansă reală să câştig încă un mandat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Repet, va fi ultima mea candidatură pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean”, a declarat Radu Moldovan.

Totodată, liderul social-democrat şi-a anunţat priorităţile pentru viitorul mandat de președinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

„Cel mai important lucru este reţeaua de distribuţie gaze naturale. Ea devine prioritate zero. Ne mai rămân aproximativ 100 km drumuri judeţene de modernizate din reţeaua de 698 km. Aproape 600 km au finanţarea asigurată, o parte sunt realizaţi, o parte sunt în lucru, o parte în procedura de achiziţie publică.  Rămâne ca în viitorul exerciţiu financiar să ne ocupăm de aceşti 100 km.

Avem nevoie de o autostradă sau de un drum expres, una din cele două soluţii care să scoată circulaţia din localităţi. E o altă prioritate a mea şi a majorităţii pe care o voi avea. De asemenea, sunt şi centurile ocolitoare pentru municipiul Bistriţa, Beclean şi Năsăud, şi Sângeorz Băi care până în momentul de faţă nu şi-a exprimat o asemenea intenţie.

Sunt trei proiecte majore, nu am mai vorbit de Master Planul de apă şi canalizare care este în licitaţie. Împreună cu colegii mei primari, aşa cum am făcut-o în cei opt ani, indiferent de culoarea politică, vom căuta soluţii pentru a rezolva integral problemele cetăţenilor, în special în infrastructura de bază – drumuri, apă, canalizare, şcolară, de sănătate”, a spus Radu Moldovan.

Imagine