Alocaţiile de stat pentru copii vor fi majorate începând cu 1 ianuarie 2020, prin indexarea cu rata inflaţiei, a anunțat deputatul PNL de Bistrița-Năsăud, Robert Sighiartău.

Am reușit! Încă o victorie pentru copiii României! Alocațiile copiilor vor crește anual din ianuarie 2020. Parlamentul României a votat în unanimitate propunerea mea legislativă de indexare a alocațiilor de stat pentru copii cu rata inflației. Din 2020, anual, alocațiile vor crește pentru a acoperi inflația și pentru a le asigura copiilor o alocație cât mai decentă. Mă bucur că am reușit să duc până la capăt cele două proiecte. A fost greu dar s-a terminat cu bine„, a scris deputatul PNL Robert Sighiartău, unul dintre iniţiatorii proiectului, pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Decizia de a majora alocaţiile de stat pentru copii a fost luată marţi în plenul Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz. Propunerea liberalilor a primit 242 de voturi „pentru”. Legea merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

„Țara noastră se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte sumele cheltuielilor pentru alocaţiile destinate copiilor”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege adoptat marți.

Peste 59.000 de copii din județul Bistrița-Năsăud vor beneficia de această majorare.

Reamintim că, începând cu luna aprilie a acestui an, cuantumul alocațiilor de stat pentru copii este următorul:

  • 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
  • 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani și urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora;
  • 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.