Polițiștii din Bistrița-Năsăud, împreună cu specialiști silvici, au aplicat la finele săptămânii trecute, sancțiuni contravenționale în valoare de 16.000 de lei și au confiscat totodată peste 60 mc de material lemnos, în urma unor acțiuni pe linie silvică derulate pe Valea Sălăuței și pe Valea Bârgăului.

 

În perioada 24-25 februarie 2020, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj au acționat în vederea prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul exploatării, circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

Astfel, au fost efectuate controale pe Valea Bârgăului și Valea Sălăuței, ocazie cu care au fost constatate două infracțiuni de tăiere și furt de arbori, motiv pentru care polițiștii au demarat cercetările.

Totodată, în urma verificărilor efectuate la două depozite de material lemnos din aceleași zone, oamenii legii au constatat nereguli pentru care au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, conform normelor legale în domeniu, în valoare de 16.000 lei. Ca măsură complementară a fost dispusă confiscarea cantității de 60,5 mc material lemnos, în valoare totală de 10.224 lei.