Aproape 80 de amenzi, în valoare de aproximativ 30.000 lei, au fost aplicate de polițiștii din Bistrița-Năsăud, în urma acțiunilor derulate în weekend. Totodată, 18 șoferi au rămas fără permise de conducere.

 

În acest sfârșit de săptămână polițiștii și jandarmii au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în contextul mai multor evenimente organizate cu ocazia sărbătoririi praznicului ”Adormirii Maicii Domnului”.

La acțiunile desfășurate, forțele de ordine au avut în vederea și respectarea măsurilor impuse în scopul prevenirii și limitării infectării cu virusul Sars-Cov-2, în contextul Legii nr. 55 din 2020.

La evenimentele organizate, pentru prevenirea infracțiunilor de furt, au fost prezenți cu sfaturi și materiale preventive polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității.

Totodată, în vederea asigurării unui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic, în perioada 13-15 august a.c., poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu poliţiştii de la formaţiunile de profil din teritoriu au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. S-a acționat și pentru fluidizarea traficului rutier în zonele în care s-au desfășurat evenimente cu public numeros.

În perioada menționată, ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au reținut 18 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare. Totodată, pentru abateri la regimul rutier au fost aplicate 75 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 29.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud