Sancțiuni în valoare de circa 184.000 lei au fost aplicate de forțele de ordine, în ultimele 24 de ore, bistrițenilor care nu au respectat restricțiile de circulație.

 

 

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului nostru, au fost angrenaţi în activităţi specifice 186 de poliţişti, 97 jandarmi și 25 de poliţişti locali, împreună cu militari ai Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN” .

Polițiștii au acționat pentru verificarea și depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto. Astfel, au fost efectuate 865 de verificări la persoane aflate în izolare, ocazie cu care nu au fost constatate nereguli. De asemenea, au fost efectuate controale la 63 de societăți comerciale și 54 de persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență.

Cu ocazia acțiunilor desfășurate, pentru neregulile constatate au fost aplicate 54 de sancțiuni, în valoare de 77.000 de lei, unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație impuse prin ordonanțele militare.

Jandarmii au verificat 657 persoane, aflate în 128 de locații, din 28 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora. Totodată, aceștia au desfășurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanței Militare nr.3, privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, ocazie cu care au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale în valoare de 106.600 de lei.