Aproape 140 de societăți comerciale și aproximativ 300 de persoane din Bistrița-Năsăud au fost verificate de forțele de ordine în ultimele 24 de ore, fiind aplicate amenzi în valoare de aproape 40.000 lei.

 

Astfel, Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 29 august, pe raza județuluiBistrița-Năsăud, 87 de polițiști din cadrul instituției au participat împreună cu polițiști de la transporturi, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului Bistrița-Năsăud, la acțiuni punctuale de verificare.

În total au fost verificate 136 societăți comerciale și au fost legitimate 289 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 136 de autovehicule (31 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun).

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale în valoare de 29.345 de lei. Dintre acestea, 5 sancțiuni, în valoare de 2.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020 ( 4 – unor persoane și 1 – unui operator economic). Totodată, au mai fost aplicate 6 sancțiuni, în valoare de 10.000 de lei, pentru abateri de natură economică și 4, în valoare de 400 lei, conform Legii 61/1991 respe Legea 61/1991, celelalte fiind pentru nereguli de altă natură.

De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Județean raportează că, pe parcursul zilei de ieri, 29 august, pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus, jandarmii au executat mai multe acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor stabilite în perioada stării de alertă, fiind vizate magazinele, terasele, lăcașurilr de cult și zonele de agrement.

În urma controalelor au fost aplicate 19 sancțiuni, astfel: 16 amenzi în valoare totală de 9.600 lei și 3 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Totodată, jandarmii montani au supravegheat traseele frecventate de turiști, cu scopul asigurării informarii și sprijinului acestora în cazul unor probleme întâmpinate în spațiul montan din aria de competență.

ImagineImagineImagineImagine