Amenzi de circa 80.000 lei pentru nerespectarea măsurilor impuse prin ordonanțele militare! Forțele de ordine au verificat sute de firme și mii de bistrițeni, în ultimele 24 de ore

0
1

Amenzi de aproximativ 80.000 lei au aplicat polițiștii și jandarmii, după ce au verificat peste 300 de firme și circa 3.000 de persoane fizice, în vederea respectării ordonanțelor militare emise până acum de autoritățile române. 

 

Toate structurile din dispozitivul de ordine și siguranță publică din județul Bistrița-Năsăud acționează, în sistem integrat, în vederea prevenirii răspândirii COVID-19, potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

„Având în vedere prevederile Ordonanţelor militare în vigoare, polițiștii din structurile şi subunităţile din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi „GELU VOIEVOD” Bistrița-Năsăud, reprezentanți ai Poliţiilor locale și militari din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ”GENERAL GRIGORE BĂLAN” Bistrița au continuat activităţile de verificare a persoanelor, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Bistrița-Năsăud au fost angrenaţi în activităţi specifice peste 218 poliţişti, 73 de jandarmi şi 62 de poliţişti locali.

Astfel, polițiștii au verificat 318 societăți comerciale și 2.294 de persoane privind modul în care acestea respectă măsura autoizolării, iar cu ocazia controalelor efectuate nu au fost constatate nereguli.

Jandarmii au verificat 511 de persoane, din 302 de locații, din 81 de localități, privind modul în care acestea respectă măsura autoizolării”, a precizat sursa citată.

În același interval, pentru nerespectarea ordonanțelor militare 2 și 3, polițiștii și jandarmii au aplicat 74 de sancţiuni contravenţionale unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de aproximativ 80.000. de lei.

Totodată, forțele de ordine desfășoară misiuni de pază și protecție la centrele de carantinare, acțiuni specifice de patrulare în zona centrelor comerciale, a hipermaketurilor, a famaciilor și în special în zonele în care cetățenii se deplasează frecvent pentru aprovizionare.

Pe parcursul misiunilor preventive și de informare desfășurate, sunt transmise mesaje audio către cetățeni cu privire la necesitatea respectării măsurilor prevăzute de ordonanțele militare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.