Doi tineri, unul din județul Bistrița-Năsăud și altul din Suceava, au fost identificați de polițiști ca fiind autorii unor furturi care au avut loc în urmă cu trei ani, pe raza localității bistrițene Maieru. În vara anului 2016, cei doi au intrat prin efracție în incinta a două magazine din localitatea respectivă, de unde au furat bunuri și bani. Aceștia sunt cercetați pentru furt calificat.

 

 

După trei ani de cercetări, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz – Băi au identificat, miercuri, doi tineri, în vârstă de 22 de ani, din Tureac, județul Bistrița-Năsăud, respectiv municipiul Vatra Dornei, județul Suceava, bănuiți de săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat, fapte comise în lunile iunie și iulie ale anului 2016.

Astfel, în noaptea de 21/22.06.2016, cei doi s-ar fi deplasat în localitatea Maieru, la un magazin, cu intenția de a sustrage bunuri.

Pentru a nu fi observați de sistemul de supraveghere video, aceștia ar fi schimbat poziția camerei, distrugând, prin rupere, cutia sistemului de alarmă. Ulterior, aceștia ar fi forțat ușa de acces și ar fi pătruns în incinta magazinului, după ce, în prealabil, unul dintre ei și-a acoperit fața cu o cagulă.

Din interiorul magazinului cele două persoane ar fi sustras produse accizabile și o sumă de bani, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 300 de lei„, a precizat Diana Pintea, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

După câteva zile de pauză, cfei doi tineri au acționat din nou, în aceeași localitate.

În noaptea de 01/02.07.2016, cei doi ar fi spart geamul ușii de acces al unei societăți comerciale din Maieru, iar din interior ar fi sustras bunuri și bani, a căror valoare este de aproximativ 1.500 de lei„, a mai precizat Diana Pintea.

Față de cei doi tineri se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.