Angajată Leoni Bistrița, agresată de un trainer în timpul programului de muncă

Filiala din Bistrița a producătorului german de cablaje Leoni este din nou în centrul unui scandal, după ce o angajată a fost agresată de un trainer. Conducerea Leoni Wiring System a declanșat o anchetă internă pentru a stabili cine se face vinovat de incident.

 

Incidentul a fost făcut public de o tânără care se pare că ar fi chiar fiica angajatei Leoni, lovită de trainer, care a publicat o postare direct pe pagina de Facebook a unei publicații germane  – Ostsee Zeitung Rostock, ulterior fiind redistribuită pe alte grupuri de mai mulți membri ai site-ului de socializare.

 

Caz făcut public pe Facebook! Urmele agresiunii sunt vizibile

 

Potrivit postării respective, o angajată a Leoni Bistrița ar fi fost agresată de o altă colegă, trainer în aceeași companie, iar drept dovadă, pe lângă textul cu pricina, este postată drept dovadă și o fotografie, în care, pe gâtul femeii agresate se văd foarte clar urme, ca și cum aceasta ar fi fost sugrumată .

“Opera «Made in Leoni» Bistrița. Aşa se întâmplă când eşti un om adevărat, de la un mincinos şi un paria. Joi, 5. Iulie 2018, această femeie este mama mea, a fost atacată fizic de o femeie care lucrează ca trainer în același loc. În afară de faptul că urmele agresiunii sunt vizibile pe gâtul şi mâinile ei, cap / părţi şi cap / șeful de linie și trainerul, fără conștiință, au încercat să acopere incidentul mizerabil, doar pentru că se cunosc și sunt prieteni.

Astfel se trăieşte şi se lucrează într-o societate românească unde 7.000 de angajaţi oferă o performanţă prestigioasă. Uitați-vă oameni buni, cum se comportă unii şefi cu angajaţii din Leoni bistrita. Şi trebuie spus că, deși  trainerul este faimos pentru răutatea şi agresiunea lui împotriva personalului, nimeni nu se deranjează să îi anunțe pe cei din conducere sau pe șeful de ssecție. Sunt sigură că mai există oameni în această situaţie şi, prin urmare, vă sfătuiesc să distribuiţi această postare, probabil veți auzi mai multe şi să faceţi ceva în legătură cu acest caz. Mulţumesc”, este textul postat pe pagina de Facebook a publicației germane.

 

Leoni a demarat o anchetă internă

 

Potrivit companiei, ambele angajate sunt cercetate disciplinar, urmând să fie luată și o decizie.

În seara zilei de 5 iulie 2018 a avut loc o altercație între două angajate ale companiei LEONI Bistrița. Ambele persoane implicate în altercație au dat declarații oficiale în aceeași seară. Vineri, 6 iulie, departamentul de HR a fost informat de evenimentul petrecut și, împreună cu Responsabilul departamentului Securitate, i-au solicitat Șefului de Segment să înceapă demersurile procedurii disciplinare. Luni, 9 iulie, superiorul direct al celor două angajate a dat o declarație scrisă cu privire la incident, iar marți, 10 iulie, s-a demarat procedura de cercetare disciplinară a celor două angajate.

În data de 17 iulie va avea loc întâlnirea disciplinară cu fiecare persoană implicată în incident. Până la această dată, tuturor persoanelor martore la evenimentului se vor fi luat declarații oficiale.

După cercetarea disciplinară, Comisia de cercetare va decide dacă se impune continuarea cercetării și administrarea de probe suplimentare sau există suficiente informații care să permită finalizarea acesteia și luarea unei decizii.

Precizăm că gravitatea faptelor petrecute este evaluată, ținând cont de prevederile Regulamentului Intern al companiei ELONI Bistrița, în concordanță cu prevederile Codului Muncii.

Compania LEONI își păstrează dreptul de a sancționa orice abatere disciplinară care amenință siguranța și integritatea corporală și morală a angajaților săi. Mai mult, angajații LEONI sunt încurajați să cultive respect și politețe profesională la locul de muncă.

În momentul de față, Comisia de Cercetare Disciplinară analizează circumstanțele incidentului petrecut în data de 5 iulie și va reveni cu o rezoluție după finalizarea cercetării disciplinare.

Până la soluționarea cazului, Compania nu poate oferi mai multe detalii legate de acest incident deoarece nu dorește să prejudicii de orice natură niciuneia dintre părțile implicate.

Ne exprimăm în mod public regretul că un astfel de incident s-a petrecut în cadrul fabricii LEONI Bistrița și asigurăm opinia publică de faptul că vom aplica sancțiunile corecte care se impun în conformitate cu Regulamentul Intern și Codul muncii”, este reacția companiei Leoni.

 

Din 2016 încoace, compania Leoni a fost ieșit șifonată în urma mai multor evenimente. Astfel, în urmă cu doi ani compania s-a ales cu un gol de circa 40 de milioane de euro, după ce banii au fost transferați în conturile unor companii chineze cu care leoni nu avea se pare nicio legatura. De vină ar fi fost trei angajaţi de la departamentul financiar, în frunte cu şefa Carmen Marica, care în final au fost concediaţi. Aceeași decizie a fost luată și în privința lui Marius Cotor, pe atunci director general al companiei bistrițene.

În vara anului trecut, angajații Leoni au protestat în număr masiv din cauza salariilor foarte mici. Din cauză că au avut acest curaj, parte dintre greviști au fost concediați. Cei mai mulți au fost concediați neoficial, în condițiile în care, potrivit declarațiilor acestora, li s-a impus să demisioneze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.