Administrația Națională de Meteorolgie (ANM) a emis o nouă avertizare, de COD PORTOCALIU de ploi pentru județul Bistrița-Năsăud. Avertizarea este valabilă începând cu ora 17:30 până la ora 18:30.

 

Meteorologii anunță pentru județul Bistrița-Năsăud averse torenţiale care vor cumula local 35 … 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii, vânt puternic cu aspect de vijelie.

Sunt vizate în mod special localitățile Maieru, Prundu Bârgăului, Rodna, Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Lunca Ilvei, Șanț, Leșu, Ilva Mare, Măgura Ilvei, Poiana Ilvei, dar și zona de munte de peste cota 1800 m.

 

UPDATE:
În urma avertizării meteorologice de cod portocaliu, la nivelul județului s-au înregistrat următoarele evenimente: Nimigea de Jos: au fost afectate 3 acoperișuri la case și 3 acoperișuri la anexe; Mocod: au fost afectate 3 acoperișuri la case; Ilva Mică: 2 beciuri inundate; Poienile Zagrei: o bucătărie de vară inundată; com. Tîrlișua, loc. Agrieșel: 2 podețe colmatate: Anieș: aluviuni pe un drum comunal.
Toate situațiile au fost gestionate la nivelul autorităților publice locale, informează CJSU BN.