Organizația Salvați Copiii dotează Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița cu aparatură modernă. Un ventilator de suport respirator în valoare de 23.741 Euro va intra în dotarea unității medicale.

 

Această dotare are loc în al șaptelea an al campaniei de reducere a mortalității infantile, prin intermediul căreia Salvați Copiii dotează cu 122 de echipamente medicale 37 de maternități. În total, investiția se va ridică la 4 milioane lei.

Astfel, până la sfârșitul anului 2018, bilanțul programului va cuprinde 88 de maternități dotate cu 515 echipamente, pentru salvarea a 42.000 de prematuri.

De-a lungul timpului, Salvați Copiii România a reușit dotarea a 78 de maternități, cu 393 de echipamente medicale în valoare de 14 milioane de lei. Însă efortul trebuie să continue, pentru că, de cele mai multe ori, de un incubator sau de un aparat de suport respirator depinde viața celor născuți prea devreme.

România se menține pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalității infantile de 7,2 la 1.000 de copii născuți vii în 2017, cauza principală fiind nașterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame și copii și prin dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante.

Potrivit paginii oficiale salvaticopiii.ro, începând din 2010, organizația a inițiat programul Fiecare Copil Contează prin care și-a propus să-și concentreze eforturile pe dotarea maternităților cu echipamente medicale performante și, foarte important, pe dezvoltarea programelor de suport parental adresate familiilor din comunitățile defavorizate.

Efortul Salvați Copiii de a sprijini maternitățile în a asigura tratament medical adecvat și imediat copiilor născuți prematur este consistent, iar progresul este vizibil: în șase ani, rata mortalității infantile a scăzut, dar a rămas în continuare una care plasează România pe primul loc din Uniunea Europeană.