Un magazin de produse electrocasnice din Bistrița care a redus prețurile de Black Friday la plite incorporabile, s-a trezit cu un aflux mare de cumpători interesați de acest produs.  Totul s-a întâmplat pe data de 16 noiembrie, când aproape 150 de persoane au dorit, în circa două ore, să achiziționeze plite incorporabile la un preț cu puțin peste 100 lei bucata, unele dintre acestea comandând chiar câteva zeci.

 

Un operator economic din Bistrița, care face vânzări online de produse electrocasnice a avut surpriza ca de Black Friday 143 de persoane să comande plite incorporabile. Motivul a fost prețul extrem de mic afișat pe site, de doar 120 lei. Numai că, produsele nu au mai fost livrate, întrucât prețul nu era cel corect, astfel încât vânzările au fost oprite. Drept urmare, 14 din cele 143 de persoane care au comandat online în total 347 de plite incorporabile au depus plângeri la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Bistrița-Năsăud .

Agentul economic a reacționat la rândul său și a depus o plângere penală împotriva tuturor celor 143 de cumpărători, la Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, pe motiv că i s-ar fi spart site-ul.

Un operator economic cu sediul social în Bistrita a înregistrat la Inspectoratul de Poliție Județean Bistrita Năsăud o plângere penală, împotriva a 143 persoane care în ziua de 16.11.2018, in intervalul orar 09:12 – 11:44 au comandat produsul «PLITA INCORPORABILĂ BEKO», invocând faptul că cineva a pătruns în sistemul informatic al site-ului modificând prețul de vânzare de la 1.200,00 lei/buc. la 120,00 lei/buc„, se arată într-un document al CJPC Bistrița-Năsăud prezentat în ședința Colegiului Prefectural care a avut loc miercuri.

Potrivit comisarului șef-adjunct  al CJPC Bistrița-Năsăud, Adrian Bota, au fost persoane care au comandat online și 40 de bucăți din produsul menționat.

Nu se știe cine a modificat prețul, un fost angajat, altă firmă externă. Site-ul a fost blocat, nu s-au onorat comenzile, au fost făcute 14 reclamații urmare a acestui fapt. S-a deschis un dosar de cercetare penală. Noi nu avem competență până la soluționarea dosarului de cercetare penală„, a mai precizat Adrian Bota.

Cele 14 persoane care au depus plângere la CJPC Bistrița-Năsăud sunt cele care apucaseră să plătească prețul de chilipir prin transfer bancar, însă nu au mai primit produsele.

Dosarul a fost preluat de DIICOT, cazul fiind anchetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și acces ilegal la un sistem informatic.