Guvernul a aprobat, luni, un proiect de hotărâre prin care repartizează suma de 1,4 miliarde de lei către comunitățile locale. Și unitățile administrativ-teritoriale din județulul Bistrița-Năsăud vor primi bani.

Proiectul adoptat în ședința de Guvern din data de 14 octombrie prevede repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Repartizarea sumei pe unități administrativ-teritoriale se face în baza solicitărilor depuse de acestea”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

„Prin această distribuire de sume se au în prioritate asigurarea cheltuielilor de funcţionare, cum ar fi cheltuieli de personal, indemnizaţii lunare pentru persoanele cu handicap. O altă zonă e legată de bunurile şi serviciile pentru întreţinerea bugetelor de învăţămănt”, a declarat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Potrivit documentului, județului Bistrița-Năsăud i-a fost repartizată suma de circa 26 de milioane de lei, după cum urmează:

                                                                                            (mii lei)

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a mai adăugat că scopul acestei hotărâri de Guvern este acela de a asigura toate cheltuielile de functionare.