Archiudean și Mârza despre deciziile Prefecturii BN: Iată că se poate! Asta înseamnă opoziție constructivă! Avem speranța că proiectul de hotărâre va fi adoptat

După ce doi consilieri locali bistrițeni au atras atenția la problemele zilnice de trafic din municipiul Bistrița, mai ales în orele de vârf, și au întocmit chiar și un proiect de hotărâre care să fie adus în atenția Legislativului local, reprezentanții instituțiilor publice și ai școlilor de șoferi s-au întâlnit la sediul Prefecturii Bistrița-Năsăud și au purtat discuții pe această temă. Acum, cei doi aleși locali speră ca inițiativa lor să fie adoptată și de colegii lor din Consiliul Local Bistrița, fie în forma inițială, fie chiar cu eventualele amendamente venite în urma ședinței de lucru organizată marți de prefectul județului Bistrița-Năsăud.

 

 

Consilierii locali PER, Mircea Archiudean și Doru Mârza, au identificat câteva posibilități de decongestionare a traficului din Bistrița. Astfel, la orele de vârf, respectiv dimineața când bistrițenii merg la muncă sau la școală, dar și după amiaza când aceștia se reîntorc acasă, să fie interzisă circulația pe arterele aglomerate  a mașinilor de școală de șoferi, dar și a celor care colectează gunoiul menajer, dar și accesul vehiculelor de tonaj greu. Despre propunerile celor doi aleși locali, Realitatea de Bistrița a scris AICI.

Marți, reprezentanții instituțiilor publice și ai școlilor de șoferi s-au întâlnit la sediul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud și au purtat discuții pe marginea traficului aglomerat din oraș. S-au făcut propuneri și s-au stabilit și măsurile care se vor lua pentru descongestionarea traficului în oraș.

Iată că se poate! Problema pe care PER a adus-o în atenția administrației locale, și anume ambuteiajele care se formează la orele de vârf în oraș, a fost discutată în cadrul unei ședințe de lucru la inițiativa Prefectului, la care au participat reprezentanți ai Primăriei și Poliției Locale a Municipiului Bistrița, ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier, ai Serviciului Public Comunitar de Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule, precum și ai școlilor de șoferi din județ.

Chiar dacă nu s-au discutat în această ședință de lucru toate cauzele care produc aceste ambuteiaje (realizarea marcajelor rutiere în timpul zilei, traficul mașinilor grele, lucrări de întreținere cu utilitarele Primăriei și ridicarea gunoiului în timpul orelor de vârf), avem încredere ca acestea vor fi rezolvate prin adoptarea Hotărârii pe care noi am propus-o„, transmit consilierii locali ecologiști Mircea Archiudean și Doru Mârza.

Cei doi aleși locali speră ca, după întâlnirea care a avut la sediul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, inițiativa lor să fie adoptată în prima ședință a Consiliului Local Bistrița.

Asta înseamnă opoziție constructivă, venim cu propuneri și cu soluții la problemele comunității și este foarte bine că administrația se simte împinsă de la spate de temele și proiectele pe care noi, ecologiștii, le aducem pe ordinea de zi a Consiliului Local.

Avem speranța că proiectul de hotărâre va fi adoptat în proxima ședință de Consiliu local, în forma inițială, sau chiar cu eventualele amendamente venite în urma ședinței de lucru organizate de Prefectul județului„, spun cei doi consilieri locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.