Peste 650 de atleți de la cele mai bune cluburi din țară au luat startul în cadrul celor patru întreceri desfășurate în perioada 24 – 25 mai, pe Stadionul Municipal „Nicolae Dobrin” din Pitești. 

Potrivit CSM Bistrița, este vorba despre Cupa României, etapa 1 a „Naționalelor” de probe combinate (seniori, tineret, juniori 1), Campionatele Naționale Universitare și cele Școlare. A fost primul concurs de anvergură al acestui sezon, din calendarul Federației Române de Atletism.

Bistrița a fost reprezentată de sportivi de la CSM și LPS, antrenați de Alina Cucerzan și Edith Magyarosi.

”Cel mai bun rezultat bistrițean a fost obținut de Ionuț Zăgrean de la CSM Bistrița. Cu recordul personal de 1:54 la 800 m, sportivul antrenat de Alina Cucerzan a fost al doilea la tineret și al 4-lea la seniori, în toate concursurile, mai puțin cel școlar. La 1.500 de metri, a scos 4:01, tot un record personal și a terminat pe 3 la tineret. Foarte bine a alergat și Traian Mustață, care a fost al doilea junior 1 din concurs și la 1.500 de metri și la 800 de metri”, mai precizează CSM Bistrița.

La fete, Ana Maria Beldean a terminat pe 4 la 1.500 de metri și pe 5 la 800 de metri în cadrul campionatelor școlare, fiind junioară 2 și concurând în întrecerea junioarelor 1.

O surpriză a fost evoluția micuței atlete Larisa Ureche (și ea sportivă antrenată de Alina Cucerzan, ca și primii 3), cea mai tânără participantă din concurs, junioară 3, care a prins un loc 6 la senioare, cu un record personal la 800 de metri.

Evoluții bune au avut și alergătorii antrenați de Edith Magyarosi. Diana Arieșan a urcat pe locul 3 la 1500 m și pe 4 la 800, iar Sergiu Boarescu și-a depășit recordul personal în cadrul campionatelor școlare.