Dacă zilele trecute au fost date publicității primele imagini din proiectul care prevede amenajarea unei noi aripi a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, fiind vorba despre imaginile din Secția de Hemodializă, recent, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a făcut publice noi imagini în care se poate observa o sală hibrid în care va funcționa secția de Cardiologie Intervențională.

 

”Dacă duminică v-am descris Secția de Hemodializă, vreau să vă arăt câteva imagini ale proiectului tehnic pentru etajul al II-lea al noului corp de spital: sală hibrid pentru Cardiologie Intervențională”, arată președintele CJ Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a aprobat în ultima ședință ordinară din această lună și studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru proiectul privind extinderea Spitalului Județean de Urgență Bistrița cu un nou corp de 4 etaje plus o pasarelă de legatură între corpul nou și cel existent.

În nota de fundamentare a proiectului de hotărâre se arată că o astfel de investiție este necesară din mai multe motive:

Iată cum va fi împărțit noul corp de clădire, potrivit studiului de fezabilitate aprobat în Consiliul Județean:

Suprafața desfășurată construită va fi de 14.500 mp, iar costurile se vor ridica la 60 de milioane de euro.