O echipă formată din reprezentanți ai Primăriei Bistrița și ai Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud au recepționat lucrările efectuate pe strada Poienii din municipiul Bistrița, în urma cărora strada a fost asfaltată complet și beneficiază de rețele de utilități și iluminat public cu tehnologie modernă LED. 

Strada Poienii din municipiul Bistrița a fost cuprinsă încă din anii trecuți în programul de investiții al Primăriei Bistrița, care prevede asfaltarea străzilor de pământ din oraș.

Lucrările pe strada Poienii au început în toamna anului 2018, iar în prezent acestea au ajuns la final, fiind recepționate de o echipă formată din reprezentanți ai Primăriei Bistrița și ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Potrivit viceprimarului municipiului Bistrița, Cristian Niculae, ”strada Poienii este una dintre străzile de pământ la care s-a lucrat în anul 2018, parte a programului nostru de asfaltare. Pe această stradă există acum sistem de canalizare, rețele de utilități și iluminat public cu tehnologie modernă LED”.

Totodată, pentru siguranța șoferilor s-au aplicat marcaje rutiere. Strada a fost reabilitată cu fonduri din bugetul local.

Viceprimarul Cristian Niculae a mai precizat că în cel mai scurt timp va anunța lista privind următoarele străzi care vor intra în acest an în modernizare, construcție sau reabilitare.

Administrația locală din Bistrița a anunțat că până în 2020 va asfalta 40 de străzi de pământ, iar până în momentul de față lucrurile arată astfel: 16 străzi au fost recepționate, inclusiv strada Poienii, alte 4 sunt în execuție, în vreme ce pentru 18 există documentațiile pregătite, demararea lucrărilor depinzând în mare parte de alocările bugetare din acest an.

De asemenea, pentru alte două străzi s-au obținut fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL, fiind vorba despre strada Valea Ghinzii și strada Aerodromului, cuprinse în proiectul ”Drum de acces și utilități aferente Complexului Wonderland”.

FOTO: Facebeook -Cristian Niculae, viceprimar al municipiului Bistrița