Au început înscrierile pentru a doua sesiune a examenului de Bacalaureat!

Au început înscrierile pentru a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2018. Până pe 13 iulie, candidații din Bistrița-Năsăud care nu au promovat examenul în sesiunea din iulie sau în anii anteriori se pot înscrie pentru a susține din nou examenul.

 

 

Potrivit calendarului de Bacalaureat, începând de astăzi și până pe 13 iulie are loc înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen, iar în 27 iulie este prevăzută înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe.

Probele scrise din această sesiune încep în 20 august, cu Limba şi literatura română, 21 august – Limba şi literatura maternă, 22 august – proba obligatorie a profilului şi 23 august – proba la alegere a profilului şi specializării.

Din 24 august încep probele orale ale examenului de bacalaureat. Astfel, în perioada 24 – 27 august este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 28 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 29-30 august – evaluarea competenţelor digitale, iar în 30 – 31 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

În 1 septembrie, până la ora 12.00, vor fi afişate primele rezultatele. În aceeași zi, între orele 12.00 – 16.00, vor putea fi depuse contestaţiile . În intervalul 2 – 5 septembrie este programată soluţionarea contestaţiilor, iar în 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

 

În Bistrița-Năsăud, la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, s-au înscris 2.166, dintre care 242 din promoțiile anterioare. Rata de promovare a fost de 71,54%. Șase absolvenți de clasa a XII-a au obținut media 10 la examen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.