Autoritățile din județul Bistrița-Năsăud au demarat pregătirile pentru campania de vaccinare împotriva COVID-19, o primă ședință de lucru pe această temă fiind convocată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud. 

 

La ședință au participat managerii principalelor celor trei spitale de stat din județ precum și de la Clinica Sanovil, dar și primarii unităților administrativ-teritoriale în care vor fi amenajate centre de vaccinare.

„Scopul acestei ședințe a fost de a discuta despre structura generală a centrelor de vaccinare, reguli generale de funcționare, circuitul persoanelor în centre și dotările necesare, discuție extinsă și pentru organziarea etapei a doua a campaniei de vaccinare. Este de reținut faptul că modalitatea de organizare și funcționare a centrelor de vaccinare este bine stabilită printr-un ghid elaborat de Institutul Național de Sănătate Publică, iar discuțiile din cadrul ședinței au avut în vedere îmbunătățirile locațiilor din județ destinate desfășurării campaniei pentru ca acestea să corespundă cerințelor impuse”, a transmis Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Prima etapă a campaniei de vaccinare se referă la vaccinarea lucrătorilor din domeniul sănătății și social (sistem public sau privat), iar etapa a doua vizează imunizarea populației cu grad ridicat de risc (adulți peste 65 ani și persoane aflate în evidență cu boli cronice, cu vârsta de peste 18 ani, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate).

În județul Bistrița-Năsăud vor funcționa 11 centre de vaccinare împotriva COVID-19.


Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud