De la sfârșitul acestei săptămâni, în Bistrița-Năsăud au început să sosească, din Germania, primele loturi de pubele galbene din cele peste 60.000 de pubele care urmeaza să fie distribuite în tot județul.

 

Începând de vineri, au început să sosească, din Germania, primele loturi de pubele din cele peste 60.000 de pubele care urmeaza sa fie distribuite în tot județul, anunță Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale (ADI Deșeuri) Bistrița-Năsăud.

Potrivit susrsei citate, în zilele și săptămânile urmatoare se va desfașura acțiunea de dotare a fiecărei gospodării/locuințe individuale din județ cu câte o pubela galbenă de 240 de l destinată colectării deșeurilor reciclabile din plastic și metal.

Pubela are încorporat un cip-RFID care va permite individualizare pubelei, stabilirea locației acesteia și monitorizarea numărului de goliri pentru aplicarea instrumentului „Plătește pentru cât arunci”.

Pubela galbenă va înlocui sacul galben pe care fiecare gospodărie l-a primit (prin intermediul operatorului sau al primăriei) începând cu luna noiembrie 2019.

Pubela va fi predată utilizatorilor pe bază de proces-verbal de predare-primire. Distribuirea acestora în fiecare localitate din județ va fi realizată după un program, anunțat în prealabil de către operatorul SC Supercom SA.

Împreună cu pubela galbenă va fi înmânat utilizatorului și un fluturaș informativ cu privire la tipurile de deșeuri ce trebuie depuse în pubela galbenă precum și calendarul de colectare a pubelei.