Primăria Bistrița are în plan să amenajeze un drum de acces spre Complexul Wonderland din Unirea, proiect pentru care a fost emisă și semnată deja autorizația de construire.

Suma necesară pentru o astfel de investiție a fost estimată la peste 8 milioane de euro, iar Primăria Bistrița va implementa proiectul cu ajutorul fondurilor guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Primarul Ovidiu Crețu susținea că proiectul are o valoare așa de mare din cauza faptului că sunt cuprinse și lucrări de amenajare a rețelor de utilități în zonă. ”Drum de acces și utilități în Wonderland nu înseamnă doar asfaltarea unei străzi. Asfaltarea străzii este doar o mică parte. Cea mai dificilă problemă acolo este canalizarea. Trebuie să asigurăm canalizarea nu doar pentru Complexul Wonderland. Dacă se făcea canalizare doar pentru acest complex, costurile se reduceau foarte mult, pentru că puteam să facem trecerea pe sub râul Bistrița cu o singură stație de pompare. Noi practic trebuie să preluăm canalul de la intersecția străzii Valea Ghinzii cu strada Ghinzii și să îl ducem încă două stații de pompare. Deci canalizarea este extrem, extrem de complicată. Tot acolo trebuie să ducem racordul de energie electrică cu transformatoare și cu toate celelalte și nu doar pentru Wonderland, ci pentru tot ce înseamnă cartierul respectiv. Deci acolo avem documente de urbanism care arată că se dezvoltă un cartier și atunci noi trebuie să asigurăm utilitățile. Și am preferat să le facem toate, pentru toată lumea de acolo. Deci, de aceea nu putem discuta despre costul standard. Drumul de acces se va face și din Unirea și din Bistrița. Proiectul este unul costisitor. Dacă discutam doar de asfaltare de drum comunal – drum județean, atunci suma era de 279 de mii de euro pe km, fără șanțuri, fără alte lucrări” a declarat, anul trecut, primarul Crețu.

Potrivit viceprimarului Cristian Niculae, ”ieri am semnat autorizația de construire pentru drumul de acces și utilitățile aferente Complexului sportiv polivalent, municipiul Bistrița ( drumul de acces la Pârtia de schi Cocoș), realizat din fonduri alocate municipiului Bistrița de către Guvernul României prin programul PNDL”.