Sezonul rece bate la ușă, astfel că Primăria Bistrița începe să facă pregătiri pentru a putea pune în funcțiune pârtia de schi din Complexul Wonderland. Pentru a putea efectua lucrările necesare, administrația locală anunță că începând cu această săptămână Aventura Park se închide.

”Zona de agrement amenajată în incinta Complexului Wonderland își întrerupe activitatea până primăvara viitoare, în zonă urmând să se desfășoare pregătirile necesare bunei desfășurări a activităților specifice sezonului rece” anunță primarul Ovidiu Teodor Crețu, printr-un comunicat de presă.

Parcul de aventură din Wonderland a fost inaugurat la sfârșitul lunii august a acestui an, investiția ridicându-se la aproximativ 20.000 de euro.

Parcul de aventură este situat pe vârful dealului Cocoș, unde se poate ajunge ușor cu telescaunul, iar minutele necesare parcurgerii distanței de la bază la vârf cu telescaunul oferă turiștilor șansa de a admira un peisaj extraordinar.

Ferit de razele arzătoare ale soarelui datorită coronamentului bogat al copacilor, parcul de aventură este alcătuit din 13 platforme care fac legătura între cele 11 ateliere complexe specifice acestui tip de sport, suspendate pe copaci, două ateliere la sol petru copii până la 6 ani, trei tiroliene în lungime totală de 140 de metri și două panouri de escaladă cu grade diferite de dificultate. Acestea pot fi parcurse prin traversare sau cățărare, folosind cele 20 de echipamente individuale de autoasigurare pentru parcurgerea parcului, dar și cele două echipamente de asigurare traseu escaladă, inclusiv corzi dinamice.

În ceea ce privește Pârtia de Schi Cocoș, autoritățile locale spun că aceasta va funcționa și în acest sezon, atâta timp cât condițiile meteorologice vor permite acest lucru.