Banii europeni absorbiți pe agricultură, tema de casă primită de pesediști, de la Centru! Doina Pană și deputatul de Alba Ioan Dîrzu, același mesaj

Deputatul  Doina Pană a declarat vineri într-o conferință de presă că România se află pe primul loc la atragerea de fonduri europene pe agricultură, în speță pe PNDR 2, pe exercițiul financiar 2017-2018. În acest context, aleasa de Bistrița-Năsăud s-a arătat supărată cu privire la criticile venite din partea opoziției, contrar evidențelor.  Exact pe aceeași temă a susținut o conferință de presă în județul său și deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu, care a criticat de asemenea opoziția. 

 

Vicepreședintele PSD, deputatul Doina Pană s-a arătat revoltată, într-o conferință de presă susținută vineri la Bistrița, în legătură cu declarațiile venite dinspre opoziției care critică toate acțiunile social-democraților. „Este orbul găinii generalizat la nivel național”, a afirmat Doina Pană.

În acest context, deputatul PSD de Bistrița-Năsăud a declarat că, România se află pe locul I în UE la atragerea finanțărilor pe agricultură. Potrivit acesteia, cei peste 1,8 miliarde de euro alocați României pe acest sector au fost atrași aproape în totalitate.

Pe mine mă stupefiază de fiecare dată când în fața unor măsuri bune, evidente, vin (n. r. – cei din opoziție) și susțin contrariul. 

Cred că cetățenii județului nostru, cred că și ei sunt direct afectați, în bine, trebuie să știe că în urmă cu 4 zile s-a stabilit clar că România este pe primul loc în Uniunea Europeană la atragerea finanțărilor pentru agricultură. Și aici nu ne referim numai la plăți directe, deși și aici suntem pe primul loc. Adică din 1,8 miliarde de euro alocați, am reușit să atragem 1,793 miliarde de euro„, a spus Doina Pană.

Aceasta a mai precizat că pe PNDR 2, la închiderea exercițiului financiar 2017 – 2018, România a reușit să atragă exact sumele propuse, astfel că țara noastră începe să fie o forță în UE.

Tot acum avem în dead-line un obiectiv de realizat integral. La închiderea exercițiului financiar anual 2017 – 2018 pe PNDR 2, deci nu pe plăți directe, România a reușit să atragă 1,2 miliarde de euro, exact obiectivul pe care îl aveam. Eu zic că nu e lucru puțin, începem să fim o forță la nivel de Uniune Europeană„, a spus Doina Pană.

 

Același mesaj, dar puțin mai dezvoltat, a fost transmis, tot într-o conferință de presă, de un alt deputat social-democrat. Este vorba despre Ioan Dîrzu, deputat de Alba, care a susținut și el că „Din 1,801 miliarde de euro alocați, guvernarea PSD – Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – a adus în țară 1,793 de miliarde de euro, ceea ce situează România pe primul loc în UE, în privința subvențiilor agricole directe acordate din finanțările europene„, potrivit Ziarul Unirea.

sursa foto: Ziarul Unirea

Ca și colega de partid din Bistrița-Năsăud, deputatul de Alba s-a arătat contrariat de „declarațiile  defăimătoare ale opoziției vizavi de activitatea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale„.

(…) sunt lamentări deplorabile și o expresie a neputinței de a se ridica la standardele de calitate în politicile pe agricultură impuse de echipa ministrului Daea. Le place sau nu, domnul Daea rămâne cel mai performant ministru al Agriculturii din ultimii 30 de ani. Subvențiile în agricultură, reinstalarea sistemului de irigații, despăgubirea fermierilor pentru pagubele cauzate de pesta porcină africană sau susținerea guvernamentală pentru  produsele deficitare sunt măsuri care vorbesc de la sine„, a declarat Ioan Dîrzu, conform sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.