Banii necesari pentru reabilitarea din bordură în bordură a 47 de străzi din Bistrița, prevăzuți în proiectul de buget pe anul 2019

În proiectul de buget al Primăriei Bistrița pe anul 2019 a fost prevăzută suma de 5,5 milioane de lei pentru lucrări de reparații pe 47 de străzi din oraș, fiind vorba despre reabilitările din bordură în bordură anunțate de viceprimarul Cristian Niculae.

Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu, a anunțat că sumele necesare lucrărilor nu au fost cuprinse la capitolul investiții, pentru că astfel ar fi durat prea mult procedurile și exista riscul ca aceste lucrări să nu se poată realiza în acest an.

”Aceste străzi nu sunt cuprinse la capitolul investiții în bugetul pe 2019, intră la capitolul transporturi, drumuri și poduri. Nu le-am trecut la investiții pentru că însemna să le făcem la anul sau peste doi ani, cu proiectare și cheltuieli suplimentare. Astfel, am decis să le facem pe reparații și apar la Direcția de Servicii Publice. Proiectul acesta este finanțat cu toată suma pe care am primit-o pentru echilibrare de la Consiliul Județean – 3 milioane de lei – și cu încă 2,5 milioane de lei, sumă pe care am alocat-o din bugetul propriu”, a declarat primarul.

De asemenea, primarul Ovidiu Teodor Crețu susține că toate sondajele realizate la nivelul municipiului arată că nemulțumirile cele mai mari ale bistrițenilor sunt legate de infrastructura rutieră și de starea străzilor. Acesta a fost motivul pentru care a fost propus acest proiect de reabilitare din bordură în bordură a 47 de străzi. Însă, primarul Ovidiu Crețu spune că se confruntă cu probleme în sensul că ”nu prea sunt doritori care să facă lucrările”.

Vrem să aducem trama stradală din Bistrița într-o formă, spun eu, foarte bună, pentru că asta se va întâmpla. Problema care deja apare, nu prea sunt doritori care să facă lucrările, dar vom insista să rezolvăm această problemă, pentru că în majoritatea sondajelor, trama stradală este preocuparea principală a cetățenilor și venim în întâmpinarea lor”, a mai adăugat primarul.

Lucrările pentru reabilitarea acestor străzi au fost scoase deja la licitație, fiind împărțite în 6 loturi. Dintre acestea, pentru cinci loturi se caută firme care să execute lucrările, în vreme ce pe un lot lucările vor fi efectuate de Direcția de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița.

Străzile prinse în cele 6 loturi sunt:

Lotul 1: Cerbului, Emil Gârleanu, Ion Minulescu, Nicolae Bălcescu, Sucevei, Tărpiului (între Dimitrie Cantemir și Drumul Cetății), Vasile Conta;

Lotul 2: Ion Luca Caragiale, Lupeni, Mihai Eminescu (între Gheorghe Șincai și Bd. Republicii), Nicolae Titulescu, Piața Mică, Simion Bărnuțiu, Toamnei, Vasile Alecsandri, Zimbrului, Zorilor;

Lotul 3: Andrei Mureșanu (între Năsăudului și calea ferată), Ștefan cel Mare, Ștefan Octavian Iosif, Victor Babeș, Tănase Tudoran;

Lotul 4: Arțarilor, Republicii, Ecaterina Teodororiu, Lalelelor, Mihail Kogălniceanu, Ursului;

Lotul 5: Cuza Vodă, Dumbravei, Gării (între Bd. Decebal și Rodnei), Petre Ispirescu, Pietrosu, Rodnei, Romană, Someșului, Zefirului;

Lotul 6: Barbu Ștefănescu Delavrancea, Constantin Dobrogeanu Gherea, George Coșbuc, Dogarilor, Grădinilor, Locotenent Călin, 1 Mai, Narciselor, Scurtă, Sergent Major Octavian Popa, Solomon Haliță.

Proiectul de buget pe anul 2019 al Primăriei Bistrița va intra în dezbaterea Consiliului Local Bistrița în data de 18 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.