Un bărbat din Bistrița-Năsăud a fost prins băut la volanul unei autoutilitare, astfel că polițiștii i-au întocmit un dosar penal. În aceeași zi, polițiștii au retras două certificate de înmatriculare și au aplicat amenzi de peste 3.000 de lei.

 

Polițiștii bistrițeni l-au prins marți pe un bărbat din localitatea Pinticu conducând sub influența alcoolului.

La data de 15 ianuarie a.c., pe DJ 173, în Pinticu, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița l-au depistat și oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat, de 66 de ani, din localitate, care conducea o autoutilitară, deși se afla sub influenţa alcoolului„, precizează polițiștii.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de aproximativ 0,50 mg/l alcool în aerul pur expirat. Acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre de sânge care vor stabili alcoolemia.

Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul pentru săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tot marți,  polițiștii din Bistrița-Năsăud au desfășurat acțiuni pe linie rutieră, pe DN 17 C și DJ 172.

Cu această ocazie au fost constatate și aplicate 17 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea normelor rutiere, în valoare de 3.335 lei, și au fost retrase două certificate de înmatriculare pentru defecțiuni majore la sistemul de iluminare și anvelope uzate peste limita admisă.