Un bărbat din localitatea bistrițeană Rodna a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior pus sub control judiciar după ce, în urmă cu aproximativ două luni și jumătate a fost prins la volan fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

 

Pe 17 aprilie, polițiștii Secţiei 7 Poliţie Sângeorz-Băi l-au depistat pe un bărbat de 40 de ani, din Rodna, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17D, prin localitate, deși avea dreptul de a conduce anulat.

Și ca și cum nu ar fi fost de ajuns că a condus fără permis, bărbatul era și băut.

Rezultatul testării cu aparatul alcooltest la momentul opririi în trafic a fost 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-au recoltat probe de sânge, iar alcoolemia rezultată a fost  de 1,40 g‰ la prima probă,  respectiv 1,20 g‰ la a două probă„, a precizat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

După ce polițiștii au intrat în posesia rezultatelor cu privire la acoolemie, bărbatul a fost reținut, luni 1 iulie, pentru o perioadă de 24 de ore, și este cercetat pentru conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice. După expirarea perioadei de reținere, bărbatul din Rodna a fost pus sub control judiciar.