Un bărbat din comuna bistrițeană Salva a fost pus, luni, sub control judiciar, după ce polițiștii au descoperit că acesta deținea ilegal în locuința sa o armă cu aer comprimat. Bărbatul își procurase arma în anul 2015, din Germania.

 

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase efectuează cercetări într-un dosar penal de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, sub coordonarea unui procuror, informează IPJ Bistrița-Năsăud.

În urma cercetărilor efectuate a reieșit faptul că, în cursul anului 2015, un bărbat de 28 de ani, din Salva ar fi procurat din Germania și ar fi introdus ilegal pe teritoriul României o pușca cu aer comprimat, din categoria armelor neletale, supuse regimului autorizării. De asemenea, acesta ar fi deținut-o fără drept la locuința sa din localitatea Salva„, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Luni, 10 iunie, bărbatul din Salva a fost pus sub control judiciar de către procurorul de caz, iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale.