Bărbat din Bistrița-Năsăud, amendat usturător după ce s-a dat lovit de CoVid-19

2
1

Un bărbat din Bistrița-Năsăud a fost amendat drastic după ce a mințit autoritățile, spunând că a venit din nordul Italiei și prezintă febră și probleme respiratorii. Un echipaj de la Ambulanță s-a prezentat la fața locului și a descoperit că bărbatul a avut chef de glume proaste. 

 

Potrivit unui comunicat transmis de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, duminică după-amiază, a fost înregistrat un apel 112 în care un bărbat, cu vârsta de 60 de ani din Crainimat, a afirmat că e întors din nordul Italiei și prezintă simptome precum febră, tuse și deficit respiratoriu. 
Drept urmare, un echipaj B2 din Substația Beclean a fost alocat pentru a interveni cu măsuri de protecție adecvate (echipament complet de protecție biologică).
La fața locului, s-a constatat faptul că în apelul 112 a fost furnizată o identitate falsă, că persoana în cauza a declarat aspecte neconforme cu realitatea.
Drept urmare, echipajul a sesizat dispeceratul, cazul fiind deferit Poliției.
Agenții de Poliție s-au deplasat la fața locului și au sancționat persoana cu o amendă de 5.000 de lei„, a transmis sursa citată.
Atât reprezentanții Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, cât și cei ai Serviciului Județean de Ambulanță fac un apel la cetățeni să apeleze cu responsabilitate la numărul unic de urgențe 112!
Totodată, vă rugăm ca, în momentul în care apelați acest număr și prezentați diverse simptome, să oferiți în momentul apelului detalii legate de acestea, precum și dacă ați călătorit sau v-ați întors dintr-o țară străină, specificând locația!
Aceste detalii vor ajuta echipajele în modul corespunzător de acționare!
Fiți responsabili pentru sănătatea dumneavoastră și a salvatorilor!„, mai transmit cele două instituții.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.