Un bărbat din comuna bistrițeană Feldru a fost arestat preventiv, duminică, după ce, în aceeași zi, a furat o cutie de valori, în care se aflau bunuri în valoare de 10.000 lei, dintr-o locuință din localitatea Blăjenii de Sus, în care a intrat prin efracție. Bărbatul a fost prins în timp ce făcea autostopul.

 

Potrivit IPJ Bistrița-NăsăudLa orele amiezii, în 21 februarie, un bărbat de 42 de ani din Feldru, ar fi pătruns prin efracție, într-un imobil din localitatea Blăjenii de Sus. De aici ar fi sustras o cutie de valori cauzând un prejudiciu de aproximativ 10.000 lei.

La scurt timp după comiterea faptei, în localitatea  Blăjenii de Jos, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au identificat bărbatul, făcând autostopul, în încercarea de a se deplasa în municipiul Bistrița, având asupra sa bunurile sustrase.

Polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Beclean au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat și au luat măsura reţinerii pe o durată de 24 ore a bărbatului. În aceeași zi, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean l-au prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, care a fost admisă de judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Beclean.

Prejudiciul a fost recuperat, fiind restituit persoanelor vătămate. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean în cadrul unui dosar penal cu privire la fapta de furt calificat.

 

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud