Un bărbat din Budacu de Jos a murit într-un incendiu care i-a cuprins casa. Pompierii bistriţeni s-au luptat două ore pentru a stinge flăcările.

Incendiul se manifesta generalizat pe o suprafață de aproximativ 100 mp și exista riscul sa se extinda la imobilele învecinate. 

Pompierii militari bistrițeni au procedat pentru localizarea focarelor și protejarea vecinătăților. În momentul în care s-a putut asigura accesul în interior, pompierii au găsit o victimă de sex masculin, in vârstă de aproximativ 64 de ani. Din păcate, bărbatul a fost găsit decedat. Tavanul încăperii în care a fost găsit s-a prăbușit în urma arderii structurii de rezistenta a imobilului.

Intervenția a durat aproximativ 2 ore, iar după lichidarea incendiului, pompierii au trecut de indepartarea elementelor de construcție care mai prezentau riscul prăbușirii.

În urma cercetărilor de la fața locului, s-a stabilit faptul ca incendiul a izbucnit din cauza unei țigarete aprinse, lăsate nesupravegheată, în apropierea unor materiale combustibile„, a transmis ISU BN.

Imagine

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud