O înregistrare video în care poate fi observat un bărbat care aruncă într-un loc nepermis ce aparține municipiului Bistrița deșeuri provenite din execuatrea unor lucrări în construcții a devenit virală pe internet și a determinat autoritățile locale să ia măsuri drastice. Bărbatul în cauză a fost identificat și sancționat cu amenzi de mai bine de 2.000 de lei. În plus, acesta este nevoit să adune molozul aruncat aiurea și să îl ducă la Centrul Integrat de Management al Deșeurilor de la Tărpiu, urmând să facă dovada către Primăria Bistrița că a făcut acest lucru.

Este de neacceptat ca în anul 2019, într-o țară membră a Uniunii Europene, unii din concetățenii noștri să se comporte ca și cum nu ar cunoaște cele mai elementare reguli de conviețuire într-o societate civilizată. Este și cazul deloc singular al “domnului” din filmare, surprins în flagrant și filmat când arunca deșeuri din construcții într-un loc nepermis. Cu ajutorul unei domnișoare cu spirit civic care nu a rămas indiferentă la ceea ce a văzut, a fost posibilă identificarea și sancționarea acestei persoane, de către Poliția Locală Bistrița cu amendă de 800 de lei și de către Garda de Mediu Bistrița-Năsăud cu amendă de 2.000 de lei. Totodată, în termen de 48 de ore, “cetățeanul” în cauză este obligat să aducă dovada ( factura+chitanța) predării acestor deșeuri către depozitul de la Tărpiu”, a scris pe pagina oficială de pe o rețea de socializare viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, mesajul său fiind însoțit de înregistrarea video.

Astfel de lucruri NU trebuie tolerate!Este de neacceptat ca în anul 2019, într-o țară membră a Uniunii Europene, unii din concetățenii noștri să se comporte ca și cum nu ar cunoaște cele mai elementare reguli de conviețuire într-o societate civilizată. Este și cazul deloc singular al “domnului” din filmare, surprins în flagrant și filmat când arunca deșeuri din construcții intr-un loc nepermis. Cu ajutorul unei domnișoare cu spirit civic care nu a rămas indiferentă la ceea ce a văzut, a fost posibilă identificarea și sancționarea acestei persoane, de către Poliția Locală Bistrița cu amendă de 800 de lei și de către Garda de Mediu Bistrița-Năsăud cu amendă de 2000 de lei. Totodată în termen de 48 de ore “cetățeanul” în cauză este obligat să aducă dovada ( factura+chitanța) predării acestor deșeuri către depozitul de la Tărpiu. NU voi tolera astfel de fapte niciodată și am rugămintea să mi le semnalați ori de câte ori le vedeți pentru a putea lua măsuri urgente de sancționare si îndreptare a lor. Mulțumesc și felicit pe tânăra care nu a ezitat și ne-a transmis fotografiile și filmarea. A dat dovadă de responsabilitate, respect pentru natură și civilizatie. Astfel de oameni sunt un exemplu și merită admirația și aprecierea întregii comunități.

Publicată de Cristian Marius Niculae-Viceprimar al Municipiului Bistrița pe Duminică, 11 august 2019

Întreaga scenă a fost filmată în zona Aerodromului din cartierul Unirea.

În acest context, autoritățile locale fac apel la bistrițenii cu spirit civic și îi îndeamnă să nu rămână indiferenți în momentul în care observă situații similare și să le raporteze de îndată instituțiilor abilitate să ia măsuri.

”NU voi tolera astfel de fapte niciodată și am rugămintea să mi le semnalați ori de câte ori le vedeți pentru a putea lua măsuri urgente de sancționare si îndreptare a lor. Mulțumesc și felicit pe tânăra care nu a ezitat și ne-a transmis fotografiile și filmarea. A dat dovadă de responsabilitate, respect pentru natură și civilizatie. 
Astfel de oameni sunt un exemplu și merită admirația și aprecierea întregii comunități”, a mai spus Cristian Niculae.

FOTO/VIDEO: Facebook – Cristian Niculae