Droguri în valoare de peste 200.000 de euro au fost descoperite de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud şi procurorii DIICOT, în urma unui flagrant, organizat în vama Borş. 

La sfârşitul anului trecut, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud, s-au sesizat din oficiu, cu privire la constituirea unei grupări infracţionale, specializată în trafic de droguri de risc.

”Astfel, ieri, 17 ianuarie, a fost organizată o acţiune de prindere în flagrant delict, în Punctul de trecere a frontierei Borş – România, în urma căruia au fost prinşi 3 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 52 de ani, toţi din judeţul Bistriţa-Năsăud, imediat după ce aceştia au trecut frontiera din Ungaria în România, cu două autoturisme. În urma controlului amănunţit al celor două maşini, poliţiştii au descoperit 17,6 kg. de canabis şi 354,3 grame de cocaină” arată un comunicat al DIICOT.

Ulterior, în cauză au fost desfăşurate 10 percheziţii domiciliare la locuinţele mai multor persoane implicate în săvârşirea de infracţiuni de trafic de droguri.

La percheziţii, au fost descoperite şi ridicate 60 de grame de canabis, 15 grame de haşiş, seminţe de canabis, cantare de mare precizie, bonguri, grindere, obiecte purtătoare de urme vegetale şi carduri cu urme de substanţă pulverulentă de culoare albă. De asemenea, au mai fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, medii de stocare, înscrisuri, 2.200 de lei şi 40 de euro, un box metalic şi un baston telescopic.

Au fost indisponibilizate şi 3 autoturisme ce ar fi fost folosite la comiterea infracţiunilor.

Opt persoane au fost conduse pentru audieri, iar faţă de patru dintre acestea, procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud a dispus reţinerea pentru 24 de ore.

Acestea urmează să fie prezentate, în cursul acestei zile, instanţei Tribunalului Bistriţa-Năsăud, cu propunerea de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire grup infracţional organizat, introducere în ţară de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc.

În acţiune au fost angrenaţi şi poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Cluj-Napoca şi Maramureş, ai Inspectorului de Poliţiei Judeţean Bistriţa-Năsăud, precum şi jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Gelu Voievod” Bistriţa-Năsăud.

FOTO/VIDEO: DIICOT