Doi bărbați din Bistrița-Năsăud au fost la un pas, sâmbătă, de a fi accidentați grav de mașini, după ce au căzut de pe biciclete, din cauză că băuseră prea mult. Unul dintre ei chiar peste măsură, acesta fiind la un pas de comă alcoolică. În fiecare caz, polițiștii au deschis câte un dosar penal, pentru vătămare corporală din culpă.

 

Unul dintre accidente s-a petrecut pe pasarela din Bistrița, unde un bărbat care mergea pe bicicletă s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil. Norocul acestuia a fost faptul că în acele momente în zonă nu s-a aflat nicio mașină.

Polițiștii au fost sesizați însă despre accidentul rutier în care a fost implicat biciclistul, iar după ce au ajuns la locul incidentului aceștia aveau să afle că bărbatul consumase alcool înainte de a urca pe bicicletă.

Din primele verificări efectuate de polițiștii de la Biroul Rutier a rezultat faptul că, un bărbat în vârstă de 57 de ani, din localitatea, care se deplasa pe bicicleta, la coborârea pe pasarelă a pierdut controlul acesteia și a căzut, accidentându-se.

A fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44mg/l alcool pur în aerul expirat„, a precizat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

 

Tot sâmbătă, polițiștii din Beclean au fost sesizați prin 112 despre faptul că în localitatea Negrilești a avut loc un accident rutier. Când au ajuns la fața locului, oamenii legii au constatat că este vorba despre un bărbat care se deplasa pe bicicletă și care s-a dezechilibrat. Motivul accidentului a fost tot consumul de alcool, însă de data aceasta cantitatea a fost una însemnată.

La fața locului polițiștii au constatat faptul că un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Negrilești, care se deplasa pe bicicletă, din cauza consumului de alcool a pierdut controlul acesteia si a căzut, accidentându-se.

A fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a precizat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

În ambele cazuri se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.