Bilanțul Let’s do it, Romania! în Bistrița-Năsăud: peste 6.000 de voluntari au adunat circa 12.000 de saci cu deșeuri

15 septembrie a fost Zi de Curățenie Națională în România. Sute de mii de români s-au înarmat cu mănuşi și saci menajeri şi au participat la “Let`s Do It, România!”, cea mai mare mobilizare de voluntari din ţară, cu scopul de a strânge deşeurile din arealele naturale. Și Bistrița-Năsăud a susșinut campanie, iar o primă estimare arată că peste 6.000 de bistrițeni au participat la acțiuni de ecologizare. 

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, au participat 36 unităţi administrativ-teritoriale, 3.742 voluntari din școli și 2.444 de voluntari adulți. Bistrițenii au răspuns prezent la Ziua Națională de Curățenie în număr de 6.186, care au strâns aproximativ 12.000 saci” arată Cristian Țetcu, coordonator județean LDIR pentru Bistrița-Năsăud.

Instituțiile implicate au fost Penitenciarul Bistrița, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Garda Națională de Mediu-Comisariatul Bistrița-Năsăud, Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud, Direcția Silvică Bistrița-Năsăud, Sistemul de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

LEONI Wiring Systems RO SRL Bistrița a participat în calitate de sponsor și cu echipe de voluntari. Parohia Ortodoxă Nepos, ZIG ZAG prin România, Rotaract Bistrița, RURALIS, cluburi de pescuit sportiv locale sunt doar câteva organizații implicate în activitățile de igienizare a arealelor naturale. Transportul voluntarilor a fost asigurat de către companiile Transmixt S.A. Bistrița și Heniu S.A. Bistrița.

Colectarea, transportul și transferul deșeurilor de pe trasee au fost realizate de către operatorul autorizat Supercom S.A., iar depozitarea s-a făcut la Tărpiu de către Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deșeurilor S.R.L. prin grija ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.