Circa 300 de bistrițeni au ales să își petreacă seara de vineri în stradă, în Piața Petru Rareș din municipiu, acolo unde a fost organizată o acțiune de solidaritate față de protestul organizat de românii din Diaspora. ”Bistrița, alături de Diaspora”, ”România, trezește-te!” sau ”Jos hoții!” sunt doar câteva dintre mesajele pe care participanții la acțiune le-au inscripționat pe pancarte. 

Marele protest al românilor plecați să muncească în străinătate i-a mobilizat și pe bistrițeni, care cu toate că nu au mers la București pentru a își susține compatrioții, au făcut acest lucru de acasă, de la Bistrița.

În Piața Petru Rareș din municipiu s-au adunat circa 300 de cetățeni, de toate vârstele, tineri, adulți sau vârstnici, care au scandat cu toții ”Demisia”. Protestul de la Bistrița a început în jurul orei 19:00, iar participanții au venit înarmați cu pancarte inscripționate cu diverse mesaje, cu steaguri și vuvuzele.

Pe parcursul protestului s-a intonat Imnul Național al României, iar participanții au scandat ”Diaspora, Diaspora!”.

”Spunem un NU hotărât legilor menite să submineze independența justiției, modificărilor propuse și votate pentru Codul Penal și Codul de Procedură Penală și cerem revizuirea pozițiilor adoptate” a declarat unul dintre participanții la protestul de la Bistrița.

”Este o mare nesimțire ce se întâmplă în țara asta. Sunt nesimțiți, ignoranți, dar au putere. De aceea ce se face astăzi aici e frumos, indiferent de rezultat” a mai adăugat unul dintre protestatarii bistrițeni.

”Astăzi sunt aici ca să îi trimitem acasă, să îi amendăm așa cum scrie cartea” a mai completat un alt protestatar.

Protestul de la Bistrița a fost unul pașnic, non-violent.