Un val de răceli a cuprins județul Bistrița-Năsăud, numărul virozelor respiratorii dublându-se de la o săptămână la alta. Astfel, potrivit datelor date publicității de Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, numărul virozelor respiratorii înregistrate în perioada 7 – 13 ianuarie s-a dublat faţă de cel din săptămâna precedentă – 31 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019.

Astfel, ultimele raportări ale Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, pentru săptămâna 7 – 13 ianuarie, arată că au fost diagnosticate cu infecții acute ale căilor respiratorii 1.888 de persoane, față de 955 săptămâna precedentă, cele mai multe cazuri fiind semnalate la persoane cu vârste între 15 și 49 de ani (517). Din numărul total al pacienţilor cu viroze respiratorii, 30 au necesitat internarea în spital.

Totodată, au mai fost înregistrate și 228 de cazuri de pneumonii cu 51 de persoane internate.  În plus, săptămâna trecută s-a înregistrat şi un deces din cauza pneumoniei, survenit la femeie de 68 de ani din mediul rural. Aceasta avea și alte afecțiuni, iar pneumonia i-a fost fatală.

În ceea ce priveşte gripa, de la debutul sezonului rece în judeţul Bistriţa-Năsăud au fost raportate doar două astfel de cazuri. Din fericire, persoanele care au fost diagnosticate cu virusul gripal nu au avut nevoie de îngrijiri într-o unitate medicală spitalicească.