Bistrița-Năsăud s-ar putea înfrăți cu o provincie din Vietnam (FOTO)

Consulul Onorific al României în R.S. Vietnam, Tran Thi Thanah Nhan, și ambasadorul României în R.S. Vietnam, Valeriu Arteni, efectuează o serie de vizite în mai multe județe ale țării, printre care și Bistrița-Năsăud, pentru consolidarea relaţiilor dintre România şi Vietnam. O provincie din Vietnam s-ar putea înfrăți cu județul Bistrița-Năsăud. 

Gazda întâlnirii din județul Bistrița-Năsăud a fost prefectul Ovidiu Victor Frenţ, iar vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Vasile Puica, a prezentat câteva date despre județ, dar și avantajele competitive ale acestuia, din punct de vedere turistic, cultural, economic şi al deschiderii faţă de mediul de afaceri.

Excelența Sa, Consulul Onorific al României în R.S. Vietnam, Tran Thi Thanah Nhan, a subliniat că: „Am vizitat peste 50 de țări ale lumii, dar situez România pe un loc special, unul aparte. Aveți o cultură bogată, lucruri și locuri deosebit de frumoase, dar mai ales oameni talentați. Am fost deosebit de impresionată de hărnicia și creativitatea lor. Vă asigur de întregul meu sprijin, prin poziția pe care o am, și aș dori să stabiliți o persoană de contact care să ne ajute, să ne furnizeze informații cu privire la legislația din domeniului investițiilor, pentru a merge mai departe și a stabili concret modalitățile de consolidare ale relaţiilor dintre județul Bistrița-Năsăud și provincia Lâm Đồng”.

La rândul său, prefectul județului, Ovidiu Victor Frenț, a completat: apreciez demersul pe care îl faceți pentru promovarea țării noastre, unul care vine în spiritul acestui an special, când sărbătorim Centenarul Marii Uniri. Noi am fost întotdeauna ca și țară o punte între vest și est. De aceea, cred că avem toate premisele pentru dezvoltarea a tot ceea ce ați enumerat. Dl. Ambasador Valeriu Arteni este un vechi prieten al nostru, vizitând de mai multe ori județul, și vom face tot ceea ce putem pentru ca prietenia dintre Vietnam și Bistrița-Năsăud să fie transformată în proiecte care să aibă ecou și să arate că oamenii pot să apropie țările, chiar dacă ele sunt pe continente diferite”.

Excelența Sa, Consulul Onorific al României în R.S. Vietnam, Tran Thi Thanah Nhan, a fost impresionată de potențialul turistic al județul Bistrița-Năsăud și și-a exprimat dorința de a promova portul popular și Bistrița-Năsăud.

Ambele părţi au apreciat în sens pozitiv schimbul de informaţii din cadrul întrevederii, manifestând interes pentru o bună colaborare, iar Excelența Sa, ambasadorul României în R.S. Vietnam a înaintat ideea înfrățirii județului cu provincia Lâm Đồng.

Programul delegației a cuprins și vizitarea Bisericii Evanghelice din Bistrița, Hotel Castel Dracula din Piatra Fântânele și atelierul de costume populare al Virginei Linul din Salva.

FOTO: Prefectura Bistrița-Năsăud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.